Paprikapulver i glasskål
  • Paprika är så mycket mer än ett färgämne!
    Det görs genom att slipa baljorna av paprikaplantan capsicum annuum
    I Ungern finns det 6 klasser av paprika
    Vi har 3 sorter av ungerska paprika, sött, varmt och rökt.
    Den vanligaste pepparn för att göra Paprika är den söta röda paprikan
    Paprika är en nationell krydda i Ungern med en 200 -årig historia
    Byarna blir en levande röd färg vid skördetiden när paprikorna hängs med snöre utanför och längs staket
    Paprika är lättfördärvligt och förvaras bäst på en sval, mörk plats.
    Traditionella ungerska rätter som använder paprika är gulasch och papikash
    Det används också till spanska Chorizo ​​och turkiska och portugisiska soppor och grytor

Chili Ristras

Men varför inte bli lite kreativ!

  • Använd till potatis eller pommes frites
    Använd till kyckling eller fisk
    Använd i svarta bönor eller grytor
    @Hanneke på twitter berättar att hon använder paprika till kyckling, potatis i dressingar och den rökta paprikan ger en underbar rökig smak och arom.

 

Så vad ska du använda din paprika till?

Ett urval av Malda kryddor

49 kr (30 gram)

5-7 dagars leveranstid

22 kr (40 gram)

5-7 dagars leveranstid

29 kr (50 gram)

5-7 dagars leveranstid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *