Chili

Vår chili och peppar importeras direkt från betrodda kryddhandlare

Vi erbjuder bara chili av högsta kvalitét

Chili från den mildaste Piment d´ Espelette till den vilda och råa Carolina Reaper. Här hittar du chili som Birds Eye Chili, Trinidad Scorpion, chiliflakes samt Jalapeno chili och många fler...

Visar alla 19 resultat

Från: 25 kr (20 - 100 gram)

Finns i lager

299 kr (paket)

Endast 1 kvar i lager

Från: 19 kr (20 - 100 gram)

Finns i lager

Från: 17 kr (20 - 100 gram)

Finns i lager

Från: 69 kr (20 -100 gram)

Finns i lager

46 kr Flaska

Endast 2 kvar i lager

Från: 22 kr (20 - 100 gram)

Finns i lager

Från: 25 kr (20 - 100 gram)

Finns i lager

Från: 44 kr (10 -100 gram)

Finns i lager

Från: 19 kr (20 -100 gram)

Finns i lager

Från: 19 kr (40 gram)

Finns i lager

Från: 19 kr (20 - 100 gram)

Finns i lager

Från: 22 kr (20 - 100 gram)

Finns i lager

Från: 49 kr (20- 100 gram)

Finns i lager

Från: 19 kr (20 -100 gram)

Finns i lager

Från: 35 kr (20 - 100 gram)

Finns i lager

Från: 19 kr (20 - 100 gram)

Finns i lager

Från: 39 kr (20 - 100 gram)

Finns i lager

Från: 69 kr (20 - 100 gram)

Finns i lager


Hur man får bort hettan och smärtan i munnen när man har ätit chili

Capsaicin i chili orsakar sveda i munnen. Capsaicin löser sig inte bra i vatten, därför hjälper inte dricksvatten efter att man har ätitt chili. Capsaicin löser sig i alkohol eller fett.
För att lindra sveda i munnen för att man ätit stark chili kan man antingen lösa upp Capsaicin eller mekaniskt skrapa bort det. Capsaicin kan lösas med hjälp av fett (mjölk, yoghurt, kärnmjölk, kefir).
En bit bröd fungerar också mycket bra mot chili kryddighet, men varför? Genom det intensiva tuggningen skrapas Capsaicin bort från tungan och slemhinnorna i munnen och halsområdet, vilket tar bort kryddigheten.
En annan metod som verkligen inte är lämplig för daglig användning, men som fungerar. Ta lite salt i munnen, var försiktig så att du inte sväljer det. Den brännande känslan kommer att sluta mycket snabbt. Tvätta sedan ut munnen och det är klart. Vi har inte hittat någon vetenskaplig förklaring till detta, men salt måste lösa Capsaicin.
Läs mer