Fri frakt på alla order över 299kr!
Socker
Från 35.62 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
Socker
Från 16.92 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
Socker
Från 29.67 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
Typer av socker
Det finns två sorters socker: enkelt och sammansatt. Enkla sockerarter är monosackarider, såsom glukos, fruktos och galaktos. Sammansatta sockerarter, å andra sidan, är sammansatta av två monosackarider förenade med en glykosidbindning. Sammansättningstyperna är mer komplexa. Här är några vanliga exempel på båda typerna av kolhydrater: spannmål, honung och majssirap.
Det finns inga hälsovinster med att äta socker. Kolhydrater i exempelvis potatis och bröd, kan brytas ner till glukos i kroppen (som behövs för att hjärnan ska fungera) vilket gör att det inte finns något behov av att äta tillsatt socker. Äter man mer tillsatt socker så att det utgör mer än 10 procent av kalorierna blir det svårt att få plats med näringsrik mat som ger tillräckligt av vitaminer och mineraler, utan att man samtidigt får i sig mer kalorier än man gör av med.
De nordiska näringsrekommendationerna anger att mindre än 10 procent av energin från maten bör komma från tillsatt socker. För vuxna motsvarar det ungefär 50–75 gram tillsatt socker per dag.
Farinsocker är raffinerat socker som innehåller melass, en biprodukt av sockerraffinering. Ljusfarinsocker innehåller 3,5 % melass, medan mörkt brunt socker innehåller 6,5 % melass. Båda typerna av socker ger karamellsmak och gyllene färg till bakverk, samt mer fukt. De två sockertyperna kan ersättas 1:1 i recept, men de kommer att ha olika utseende. Medan båda typerna är bra för bakning, är en typ att föredra för bakning, medan den andra är bäst för mixer.
Allt socker är en form av sackaros, men det finns några viktiga skillnader mellan de olika formerna. Vissa sockerarter är naturligt mer bearbetade än andra, och raffineringsprocessen ger två olika former med samma kvalitet. Dessa produkter hjälper dig att ersätta sötman i din favoritmat. Så, börja baka! Om du vill göra en hälsosam, läcker godis, var inte rädd för att experimentera med olika typer av socker!
Det finns flera olika sorters socker. Du kan köpa vitt socker eller farinsocker, men farinsocker är bäst. Båda typerna av farinsocker är låga i kalorier, så du kan säkert konsumera dem utan att oroa dig för din hälsa. Dessutom är ljust farinsocker ett bra val om du försöker minska kalorierna. Det liknar i kaloriinnehåll strösocker, men det har en nötaktig eller jordig smak. Det är inte lämpligt för matlagning eller bakning.
Socker produceras från en mängd olika källor. Rörsocker bearbetas till vitt socker. I betsocker tillsätts melass efter att sockret har bearbetats. Melassen som används i farinsocker är en typ av melass som utvinns från betor. Den innehåller dock inte en massa kalorier. Så om du föredrar att använda brunt, använd rörsockret. Dessa två typer är bäst för bakning.
Farinsocker är detsamma som vitt socker, men mindre raffinerat. Den har en distinkt karamellsmak, som beror på hur mycket melass som tillsätts. Den har samma näring som vitt socker. Den finns i många smaker, inklusive melassfri och steviafri. Till skillnad från vitt socker innehåller farinsocker mer melass än ljust farinsocker. Men det är fortfarande ett utmärkt val för bakning eftersom det är bekvämare.
Det finns två typer av sockerarter. Ljusfarinsocker finns i livsmedelsbutiker och andra butiker som säljer basingredienser för bakning. Det är den vanligaste typen av socker. Dess densitet varierar beroende på partikelstorlek och fukt. De ljusaste och mörkaste bruna sockerarterna finns i 2-kilos plastpåsar. Men det är viktigt att komma ihåg att det också finns flera sorters farinsocker.
De nordiska näringsrekommendationerna anger att mindre än 10 procent av energin från maten bör komma från tillsatt socker. För vuxna motsvarar det ungefär 50–75 gram tillsatt socker per dag.
Farinsocker är raffinerat socker som innehåller melass, en biprodukt av sockerraffinering. Ljusfarinsocker innehåller 3,5 % melass, medan mörkt brunt socker innehåller 6,5 % melass. Båda typerna av socker ger karamellsmak och gyllene färg till bakverk, samt mer fukt. De två sockertyperna kan ersättas 1:1 i recept, men de kommer att ha olika utseende. Medan båda typerna är bra för bakning, är en typ att föredra för bakning, medan den andra är bäst för mixer.
Allt socker är en form av sackaros, men det finns några viktiga skillnader mellan de olika formerna. Vissa sockerarter är naturligt mer bearbetade än andra, och raffineringsprocessen ger två olika former med samma kvalitet. Dessa produkter hjälper dig att ersätta sötman i din favoritmat. Så, börja baka! Om du vill göra en hälsosam, läcker godis, var inte rädd för att experimentera med olika typer av socker!
Det finns flera olika sorters socker. Du kan köpa vitt socker eller farinsocker, men farinsocker är bäst. Båda typerna av farinsocker är låga i kalorier, så du kan säkert konsumera dem utan att oroa dig för din hälsa. Dessutom är ljust farinsocker ett bra val om du försöker minska kalorierna. Det liknar i kaloriinnehåll strösocker, men det har en nötaktig eller jordig smak. Det är inte lämpligt för matlagning eller bakning.
Socker produceras från en mängd olika källor. Rörsocker bearbetas till vitt socker. I betsocker tillsätts melass efter att sockret har bearbetats. Melassen som används i farinsocker är en typ av melass som utvinns från betor. Den innehåller dock inte en massa kalorier. Så om du föredrar att använda brunt, använd rörsockret. Dessa två typer är bäst för bakning.
Farinsocker är detsamma som vitt socker, men mindre raffinerat. Den har en distinkt karamellsmak, som beror på hur mycket melass som tillsätts. Den har samma näring som vitt socker. Den finns i många smaker, inklusive melassfri och steviafri. Till skillnad från vitt socker innehåller farinsocker mer melass än ljust farinsocker. Men det är fortfarande ett utmärkt val för bakning eftersom det är bekvämare.
Det finns två typer av sockerarter. Ljusfarinsocker finns i livsmedelsbutiker och andra butiker som säljer basingredienser för bakning. Det är den vanligaste typen av socker. Dess densitet varierar beroende på partikelstorlek och fukt. De ljusaste och mörkaste bruna sockerarterna finns i 2-kilos plastpåsar. Men det är viktigt att komma ihåg att det också finns flera sorters farinsocker.