Kryddhyllans kulinariska Kinesiska Five Spice är en förstklassig kulinarisk blandning av anis, kanel, stjärnanis, kryddnejlika och ingefära som kombineras för att skapa en varm, kryddig-söt smak. Speciellt gjord för kockar för att inspirera extraordinära menyer och leverera konsekventa recept. Tillför värme till grytor, röror, fett kött, kakor och kakor.
Vår kulinariska kinesiska Five Spice kommer säkerligen att glädja och inspirera med sin unika, djärva smakprofil:
• Kinesisk Five Spice har en varm, kryddig men ändå söt smak genom en förstklassig blandning av anis, kanel, stjärnanis, nejlika och ingefära.
• Blandat speciellt för kockar, Kinesisk Five Spice är en kulinarisk blandning av autentiska kryddor för att ge recept gjorda från grunden smak och arom.
• Kulinarisk Kinesisk Five Spice är kosher och gjord utan tillsatt MSG.
• Vår storlek på 50 g är bekväm att ha hemma för enkel receptanpassning.
• Kinesisk Five Spice fungerar bra för att ge en unik värmande smak till både salta och söta tillämpningar, inklusive grytor, röror, kött, kakor och kakor.
Menyförslag:
Kinesisk Five Spice ger en efterlängtad djärv smak till:
• Teriyaki baconhamburgare hopkokta med en söt sojateriyakiglasyr och toppad med femkryddsbacon
• Röd curry butternut squash i kombination med femkrydds tofu och rustika grönsaker
• Vild, linfångad lax med hackad bok-choy och ingefära
• Wokeldad kyckling kastad med ruccola, färska äpplen, kanderade valnötter och citronörtsdressing
Förberedelseinstruktioner:
Ingen förberedelse behövs. Vår kinesiska Five Spice är redo att användas för att ge en värmande smak till kockinspirerade rätter. Använd toppen av påsen för att dispensera så lite eller så mycket du vill, eller använd en sked för att servera. OBS! Tänk på att denna kryddmix är dryg att använda, 1 matsked strös över ½ kg kött eller kyckling.
Lagring:
Vår kinesiska fem kryddor har en hållbarhet på 3 år när den är tätt stängd och förvaras på en sval, torr plats för att skydda mot smakförlust och fukt. Undvik exponering för värme, fukt, direkt solljus och fluorescerande ljus för att bibehålla smak och färg. Använd alltid torra mätskedar och muggar vid dispensering för att bibehålla produktens integritet.
Ingredienser: kryddpeppar, Padangkanel, koriander, lagerblad och stjärnanis.
Recepttips fläsk revbensspjäll:
Ingredienser:
2 kg köttiga revbensspjäll
1 lök
1 msk sojasås
5 msk olja
1 tsk vitlökspeppar
2 tsk Kinesisk five spice
1 tsk Sambal Olek
2 tsk socker
Salt.
Förberedelse:
Skär revbenen i små bitar. Blanda en kryddmarinad med 2 msk olja, hälften av den hackade löken och ingredienserna. Gnid in revbenen med det och låt stå några timmar. Hetta upp 3 matskedar olja i woken och fräs resten av löken tills den blir genomskinlig. Lägg i köttet och stek tills det är gyllenbrunt. Tillsätt resten av marinaden och låt puttra i 5 minuter. Avglasa med 1 dl vatten och fortsätt att sjuda tills såsen har tjocknat.
Smaklig måltid!
Mer info om Kinesisk Five Spice
Femkryddspulver (kinesiska: 五香粉; pinyin: wǔxiāng fěn) är en kryddblandning av fem eller fler kryddor som används främst i nästan alla grenar av det kinesiska köket. Det används också i det hawaiiska köket och det vietnamesiska köket. De fem smakerna av kryddorna (söt, bitter, sur, salt och salta) hänvisar till de fem traditionella kinesiska elementen.
Även om det finns många varianter, är en vanlig blandning:
Stjärnanis (八角; bājiǎo)
Kryddnejlika (丁香; dīngxiāng)
Kinesisk kanel (肉桂; ròuguì)
Sichuanpeppar (花椒; huājiāo)
Fänkålsfrön (小茴香; xiǎohuíxiāng)
Andra recept kan innehålla anisfrö, ingefära, muskotnöt, gurkmeja, Amomum villosum-skida (砂仁; shārén), Amomum kardemumma-skida (白豆蔻; báidòukòu), lakrits, mandarinskal eller galangal.
I södra Kina används Cinnamomum loureiroi och Mandarin apelsinskal vanligtvis som ersättning för Cinnamomum cassia respektive kryddnejlika. Dessa ingredienser producerar tillsammans södra femkryddspulvers distinkta, något annorlunda smakprofil. I en studie undersöktes den potentiella antioxidantkapaciteten hos kinesiskt pulver med fem kryddor (bestående av Sichuanpeppar, fänkålsfrö, kanel, stjärnanis och kryddnejlika) med varierande andel individuella kryddingredienser genom fyra standardmetoder. Resultaten tyder på att kryddnejlika är den största bidragsgivaren till femkryddpulvrets höga antioxidantkapacitet medan de andra fyra ingredienserna bidrar till smaken.[4]
Användning
Five spice kan användas till fett kött som fläsk, anka eller gås. Det används som en krydda för kyckling, anka, fläsk och skaldjur, i röda matlagningsrecept, eller läggs till paneringen för stekt mat. Five spice används i recept för kantonesisk rostad anka, såväl som nötköttsgryta. Den används som marinad för vietnamesisk stekt kyckling. Kryddblandningen med fem kryddor har följt den kinesiska diasporan och har införlivats i andra nationella kök i hela Asien.
På Hawaii placerar vissa restauranger en shaker av kryddan på varje kunds bord. Ett kryddat salt kan enkelt göras genom att torrrosta vanligt salt med Five spice-pulver under låg värme i en torr panna tills kryddan och saltet är väl blandat.
Five-spice-pulver kan också lägga till komplexitet och smak till både sötsaker och salta rätter. Det har en traditionell användning som ett antiseptiskt medel och används för att bota matsmältningsbesvär.
"-Jag önskar att jag hade hört talas om Kryddhyllan tidigare. Deras kryddor är så mycket fräschare än de i min lokala butik. Jag blev förvånad över skillnaden i smak"
Melina (verifierad ägare) –
Alexander (verifierad ägare) –
Lars Sundin (verifierad ägare) –
vet ej
Christian Åkerman (verifierad ägare) –
Lennart A. (verifierad ägare) –
Birgitta Davidsson (verifierad ägare) –
Rose-marie Jansson (verifierad ägare) –
Kändes fräsch och bra.
Ann (verifierad ägare) –
Vivian Wolff (verifierad ägare) –
Tove (verifierad ägare) –
Oumbärlig till bla kycklingspett