Om du har kommit hit har nyheterna om världens hetaste nya chili förmodligen nått dig. Medan alla de som har darrat vid åsynen av Carolina Reaper, letar de idag nyfiket efter en ny mästare. Men var kommer denna chili ifrån? Och finns den verkligen??

Vi på kryddhyllan har beställt en första laddning som vi väntar på, vi hoppas kunna presentera Pepper X i mitten av april…

Pepper X - Den nya hetaste chilipepparen?

Den nuvarande rekordhållaren för världens hetaste chili är Carolina Reaper. Hennes företräde bevisas också av hennes inträde i Guinness World Records.

Sedan 2013 har den dominerat alla andra chilipeppar.

En möjlig konkurrent

Carolina Reaper odlades av Ed Currie från PuckerButt Pepper Company. Så det är inte förvånande att beskedet, att denna odlare hade odlat en ännu hetare chili, väckte spänning och intresse. Han döpte preliminärt denna chilipeppar till Pepper X.

Namn Pepper X
Art Capsicium Chinense
Scovile skala 3.180,000 SHU
Smak Söt med fruktiga toner
Ursprung USA

Hur stark är egentligen Pepper X??

När Ed Currie tillkännagav denna sensation för världen 2017, sa han också att denna chili var tänkt att nå 3.180,000 SHU, vilket är nästan en miljon SHU mer än Carolina Reaper! Det enda som nu står mellan henne och topplatsen för Pepper X är det officiella erkännandet av Guinness World Records.

Det är viktigt att veta att denna Chilis skarphet inte har mätts officiellt, så den kan fortfarande inte deklareras som den hetaste. Och detta faktum öppnar dörren för spekulationer..

Chilipeppar för de allra modigaste

Graden av hetta som Pepper X uppnår gör denna chili till en riktig utmaning. Tänk själv, till och med Habanero själv kan ofta orsaka strömmar av svett och tårar.

Pepper X är 9 gånger starkare än Habanero. Betyder inte den siffran mycket för dig eftersom du inte är ett Habanero-fan? Då kanske du tycker det är bra att veta att Pepper X är upp till 320 gånger starkare än Jalapeño!

Kulinarisk användning

Om du undrar hur du kan använda den här chilin när du lagar mat i framtiden behöver du inte tänka för mycket. Med tanke på dess rekordstora hetta kommer den bara att vara en ingrediens i de hetaste såserna eller en engångsutmaning för chilientusiaster. Det är mer än självklart att det inte kommer att vara en vanlig matlagningsingrediens.

Skapandet av en ny legend eller en BLUFF?

När denna chili, omgiven av legender, officiellt kommer in i världen av den hetaste chilin är fortfarande en fråga. Trots det faktum att dess existens tillkännagavs redan 2017, finns det fortfarande inga officiella bevis på dess extrema skärpa. Så det är därför inte förvånande att det finns en viss skepsis bland fansen.

Nu finns det inget att göra än att vänta och se om Pepper X verkligen kommer att bli den nya krönta drottningen av den hetaste chilin och om en ny legend kommer att ta hennes plats fram till testtillfället.

Pepper x är stark, klarar du den?

Möt den nuvarande chili rekordhållaren

Att vänta på att den nya hetaste chilin ska avslöjas är alltid spännande. Glöm dock inte att nyheterna om den nya hetaste chilin har funnits några gånger och fortfarande har ingen lyckats med konststycket att plocka bort Carolina Reaper.

Om du bokstavligen är besatt av chili, testa då vår Chili Challenge! Det är en riktig utmaning för bara de mest ihärdiga!

Om du inte känner för utmaningen ännu, kan du prova några av våra andra chilisorter. Du kan börja med Bird Eye Chili, Trinidad Scorpion Moruga, Habanero eller varför inte testat en riktigt fin och Mild chili nämligen Piment d´esplette eller prova några torkade hela bird eyes!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *