Vanliga frågor om kryddor

Här har vi samlat de frågor som kunder funderat på, och som vi tror kan vara till nytta för andra som har frågor om kryddor.

Vanliga frågor om kryddor

Vilka är de mest använda kryddorna i matlagning?

De mest använda kryddorna i matlagning är salt, peppar, paprika, vitlök, lök, kanel, kryddpeppar, muskot, koriander, spiskummin, timjan, rosmarin och oregano.

Var kan jag köpa kryddor online?

Du kan köpa kryddor online på Kryddhyllan.nu, MatHem, Coop, Kurera.se och på många andra nätbutiker.

Vad är skillnaden mellan färska kryddor och torkade kryddor?

Färska kryddor är oftast mer smakrika och aromatiska än torkade kryddor, men de håller inte lika länge. Torkade kryddor har en längre hållbarhet, är enklare att förvara och är oftast billigare än färska kryddor.

Hur länge håller kryddor?

Det beror på kryddan och förvaringsmetoden. Färska kryddor håller vanligtvis bara några dagar till en vecka i kylskåp, medan torkade kryddor kan hålla upp till två år om de förvaras korrekt.

Hur förvarar jag kryddor på bästa sätt?

För att kryddor ska hålla längre och bibehålla sin smak och arom bör de förvaras i lufttäta behållare på en sval, mörk och torr plats såsom i en kryddhylla eller kryddställ.

Vilka hälsosamma egenskaper har olika kryddor?

Kryddor har olika hälsosamma egenskaper, t.ex. antiinflammatoriska, antibakteriella, antioxidativa och energigivande egenskaper.

Vad är skillnaden mellan krydda och ört?

Kryddor används vanligtvis för att tillsätta smak och arom till maten, medan örter används både för smaken och som näring eller för medicinska ändamål

Vilka är de mest exotiska kryddorna och vad används de till?

Exotiska kryddor inkluderar t.ex. saffran, sumak, kardemumma och svart salt. De används vanligtvis i särskilda kök och kulturer.

Hur mycket kryddor ska jag använda i en rätt?

Det beror på personlig smak och kryddtypen, men som en grov riktlinje kan man använda en viss mängd krydda per portion eller en viss mängd krydda per mängd mat.

Skall du köpa Kryddor?

Det finns flera saker du bör tänka på när du skall köpa kryddor. Det första du bör tänka på är vad du skall ha dina kryddor till. I Artikeln ovan finns du många bra tips och råd på vad du kan tänka på när du ska köpa kryddor.

Vi har Kryddor i lager!

Kampot, Gochugaro, timut, Bobasura… Vi har genom våra kontakter runt om i världen gett kockar och glada amatörer tillgång till en mängd nya exotiska kryddor som förhöjer smakupplevelsen. I vårt sortiment hittar du hela vårt kryddsortiment som höjer smaken till nya gastronomiska höjder.

Beställ våra kryddor här>>