Cassia Vera kanel Finmalen
Kanelvärldens silverback gorilla, alla de yngre kanelerna har vett att hålla sig ur vägen. Genomträngande, kryddig smak och en uppfriskande värme gör detta till den perfekta sorten för alla recept där kanel är stjärnan i showen.
Cassia Vera Kanel är den vanligaste kanelen i världen. Den har en mer intensiv smak än kanel från Ceylon och dess oljehalt är relativt högre. Vår cassia vera malda kanel odlas i Indonesien och är 100% GMO-fri.
Kanel kommer från barken från olika arter av släktet Cinnamomum. Cinnamomum är ett träd som odlas i mycket av Asien, men främst i Indonesien, Kina och Vietnam. Den kryddiga och unika smaken, den söta aromen och den varma värmen härrör från en eterisk olja som kallas cinnamaldehyd.
Kanel som traditionellt används i kinesiskt Five Spice Powder eller Garam Masala och Indian Spice Blend är en mångsidig och allmänt använd krydda.
Hälsofördelar
Rikt på kalcium och fiber
Bra mängder järn, kalium och protein
Cassia Vera Kanel Finmalen använder du till:
bröd, kakor, drycker, kakor, puddingar, curryrätter, vilt, kött, grönsaker eller grytor.
Smak och arom: Skarp, söt, varm och jordnära
Produktstil: pulver
Förvaring: Förvaras på en sval, torr plats.
Hållbarhet: 2 år
Ursprungsland: Indonesien
Astrid Bridell Forshed (verifierad ägare) –
Kim K. (verifierad ägare) –
Doftar väldigt juligt och smakar fantastiskt gott i bakverk
G (verifierad ägare) –
Rebecca (verifierad ägare) –
Göran Keijser (verifierad ägare) –
Annemarie Tidal (verifierad ägare) –
Inte använt än