Don Pepino pizzasåsrecept är en snabb och enkel dipp du kan göra själv. Ingredienserna är ganska lätta att hitta i vilken mataffär som helst.
Den sista dipsåsen är en fröjd att ha med pinnar, pizza eller bara italienskt bröd.
Alla ingredienser är färska och gör en läcker dipp som du kan göra på väldigt kort tid.
Specialiteten med denna rätt är att du kan njuta av denna till en måltid eller bara som mellanmål. Valet av bröd eller dipper är helt upp till dig.
Så här är receptet som hjälper dig att göra den här dipppizzasåsen.
Don Pepino Pizzasås Ingredienser som du behöver är:
Till tomatsåsen:
En burk runda tomater
En matsked extra jungfru olivolja
En tesked rödvinsvinäger
En finhackad stor vitlöksklyfta
En tesked salt
En tesked strösocker
En tesked torkad oregano
En fjärdedel av en tesked nymalen svartpeppar
För ostmixdip:
Ett paket mjukgrädde ost
Ett paket ricottaost
5 dl strimlad mozzarellaost
0,6 dl riven parmesanost
Två hackade vitlöksklyftor
Två matskedar färsk basilika
En halv tesked salt
1,2 dl hackad pepparoni
Metod för att förbereda Don Pepino-såsen steg för steg:
Steg 1: Öppna burken med tomater och låt rinna av överflödig vätska genom en sil. För att börja göra Don Pepino pizzatomatsås måste du förbereda mixern och blanda tomaterna en stund.
Häll av överflödigt kvarhållet vatten från mixern. Du behöver inte använda silen för detta. Luta bara mixerkannan och kassera långsamt överflödig vätska. Annars kommer såsen att kännas för vattnig och den konsistensen är precis vad du kommer att försöka undvika.
Steg 2: Tillsätt rödvinsvinäger, extra virgin olivolja och vitlöksklyfta, salt, strösocker, torkad oregano, nymalen svartpeppar i mixern. Mixa på hög effekt i cirka 30 sekunder till 1 minut. Se till att alla ingredienser har blandats väl.
Ställ sedan såsen åt sidan i mixern. Du kan återigen kontrollera med en sked för konsistensen och densiteten som tomatsåsen har vid det här laget.
Steg 3: Förbered en medelstor skål och tillsätt större delen av ostsorterna (grädde, mozzarella, parmesan, ricotta) Blanda ihop alla.
Det är okej om det är hela bitar och de fastnar. Till slut smälter osten när du bakar dem. Så det kommer inte att vara några problem senare.
Steg 4: Tillsätt de hackade vitlöksklyftorna, hackad basilika och salt. Blanda smaksättningen väl med osten. Värm ugnen till 350 grader F.
Steg 5: Häll tomatblandningen i en ugnsform. Ett medium 25 cm fat duger. Blanda ostblandningen med tomatblandningen. Se till att bryta ner klumparna, om det finns några, med en sked.
Toppa med resten av ostarna och hackad pepperonis. Grädda dippen i minst 20 minuter. Servera med pinnar, pizza eller italienska rostade brödlimpor.
Björn (verifierad ägare) –
Håkan Karlsson (verifierad ägare) –
Marianne Carlstam (verifierad ägare) –
Stefan Grönqvist (verifierad ägare) –