Grilla på vintern med vantar

 Till stor glädje för alla BBQ-älskare är vintergrillning en ny trend som dyker upp överallt!

Med rätt förberedelser är det lika kul att grilla på vintern, som att grilla på sommaren. Att grilla är en konstform som vi verkligen njuter av under sommaren.
Att grilla på vintern är dock lika gott. Trenden är relativt ny, och smaken blir oslagbar.

Här är några tips för hur du kan Grilla på Vintern med lyckat resultat!

DIN GRILL

Se till att din grillplats är fri från snö och is. Du vill inte halka och hamna med ansiktet på grillen. Ta även bort eventuell snö från själva grillen, annars värms den inte upp ordentligt.
Du har i princip två alternativ: grilla ute och äta inomhus eller äta utomhus. Om du väljer det andra alternativet skulle det inte skada att ha med ett tält och några ytterligare värmekällor (som en lägereld).
Belysning
På vintern brukar det bli mörkt snabbt. Så se till att du har tillräckligt med ljus att se genom Eldkorgar är fantastiskt snygga.
Håll rent runt grillen så ingen halkar
Klä dig varmt

KLÄ DIG VARMT

Det är ingen överraskning – om du ska ut i vinterkylan, klä dig för det! Se till att dina kläder sitter tätt. Lösa kläder eller lösa halsdukar kan fatta eld runt en grill, så var försiktig.
Även om själva grillen är varm och några öl kan värma dig, behåll dina varma kläder på dig. Du kan inte ana hur snabbt kroppen kyls ner.
Om du har vänner som kommer över för att äta och ni planerar att äta ute, se till att meddela dina vänner om lämplig klädsel!

GRILLAD MAT

Om du vill grilla på vintern, måste du försöka begränsa din meny till snabba måltider. Korv, biffar, grillade grönsaker mm är en stor hit. Kalla temperaturer förlänger den tid du behöver för att grilla, så försök hålla dig till snabba rätter. För att få in lite variation och för att göra vinterns grillsäsong till något speciellt, använd säsongens grillade grönsaker som pumpa, rödbetor och vinterpotatis.
Tillbehör och drycker
En varm soppa eller glögg är det perfekta komplementet till vintergrillningen. För att värma dig och dina gäster från insidan kan du även använda naturligt varma kryddor.
Grillgaller över öppen eld

Generera och underhålla värme

Om man vill grilla på vintern är det inte lätt att generera hyfsad värme på grillen. För bättre resultat blanda briketter under kolen. Dessa håller värmen bättre och håller sig varma under en längre period. Tänk också på att du behöver dubbelt så mycket kol, eftersom det bara är kallare ute.
Det gör att värmen byggs upp bra och håller längre, men du bör ändå hålla locket nära. Öppna endast locket så länge det behövs. Detta har också fördelen att vinden inte blåser någon aska på maten.
Värm dina tallrikar
Det är bäst att förvärma dina tallrikar i ugnen. Ta fram dem så sent som möjligt, annars avdunstar värmen direkt.
Du kan också grilla dina semlor eller bullar för att hålla din mat varm längre.

Rengöring av din grill

Att städa grillen är ett knepigt jobb och, låt oss vara ärliga – inte särskilt trevligt. Som tur är, för det milda könet, är detta vanligtvis en mans jobb. Men även män med allt sitt rationella tänkande kan möta vissa svårigheter, särskilt om de inte vet var de ska börja.
Här hittar du all information du behöver för att få din grill ren och redo för grillning.
När grillen har svalnat något bör du ta dig tid att städa upp. Fett och andra rester kan frysa snabbt när man grillar på vintern, och kan sedan inte längre tas bort ordentligt. Rengör grillgallret och kolgallret. Ta bort askan och rengör botten av grillen och brickan. Sätt ihop grillen och låt den lufttorka innan du lägger undan den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *