Torkade örter är det perfekta tillskottet till alla matlagningsprojekt.

torkade örter i skålar på skärbräda

Recept på torkade örter kan vara roliga att skapa. Färska och torkade örter har olika smakprofiler och det är viktigt att följa gommen för att avgöra vad du gillar. När du har skapat din egen blandning kan du använda den på alla möjliga kreativa sätt. Du kan också paketera dem som en hemgjord present att dela med andra.

Torkade örter är ett bekvämt och enkelt sätt att tillsätta unika smaker till en maträtt. Deras distinkta smak kan användas i ett brett utbud av rätter, och när färska örter inte är tillgängliga kan dessa användas istället. Många väljer också att torka örter och blomblad för att kunna använda dem i smaksatta oljor. Av denna anledning är torkade örtblandningar fantastiska presenter för alla tillfällen. Dessutom kan de användas som en läcker smaksättare för hemlagad pasta och bröd.

Torkade örter är alltid tillgängliga i vår butik. Det finns salta örter som växer i varma och torra klimat. Dessa växter har högkvalitativa smakföreningar som är stabila vid höga temperaturer och är väl inneslutna i bladet. Detta gör torkade örter bekväma och billigare än sina färska motsvarigheter. Dessutom kan du förvara dina favoritörter i attraktiva glasbehållare för visning av dem. Men du bör komma ihåg att användning av torkade örter kommer att minska deras fräschör. Detta beror på att de kommer att förlora sin smak efter långvarig förvaring (3-5år). Du kan dock ge dina örter lite hjälp med att förvara dem i mörka förpackningar på ett svalt ställe. detta gäller ju såklart inte de som du vill ha lite som prydnad i köket för inspiration.

När du väljer torkade örter bör du tänka på att köpa lite i taget, det finns ingen mening med att köpa en stor mängd när du kan få leverans inom ett par dagar direkt hem till brevlådan. Du kan köpa färska örter från din lokala stormarknad, men om du letar efter ett mer prisvärt alternativ, prova Herbes de Provence eller italiensk krydda. Den största skillnaden mellan dessa två typer av örter är mängden salt som de innehåller. Du kan alltid lägga till en nypa salt om du vill tillsätta lite salt till din mix. Om du föredrar att använda torkade örter i matlagningen kan du köpa blandade örtblandningar, eller så köper du några olika sorter och gör din egen ört-mix.

Beroende på vilken typ av örter du letar efter kan du hitta en ört som passar dina behov och smaker. Det finns dock vissa nackdelar med torkade örter. De tappar sin smak och arom efter ett tag. Dessa är billigare än färska örter och är ofta mycket lättare att hitta. Se till att förvara dem svalt i en lufttät behållare.

Torkade örter är ett utmärkt alternativ för matlagning. De är ett utmärkt val för många olika användningsområden. Dessa örter används ofta som garnering och kan förstärka smaken på många livsmedel. Du kan också använda dem i omeletter, ost rätter och andra recept. För att göra dem mer effektiva kan du blötlägga dem i en vätska eller se till att de kommer in tidigt i matlagningen. Detta kommer att mjuka upp dem och göra dem lätta att laga med. De är också idealiska för stekning eller bakning.

Fördelarna med torkade örter framför färska är många. För det första är de mer bekväma att använda än färska örter. De behöver inte förvaras i kylskåp eller hållas i jämn fuktighet. De kan användas för att sätta smak till olika rätter, oavsett om du lagar en rätt från grunden eller bara en snabbröra. Dessa är ett utmärkt val för matlagning. De kan förhöja vilken maträtt som helst. Förutom matlagning kan de användas till garnering.

Torkade örter är ett bra tillskott till många rätter. De ger en robust smak åt fisk och nötkött. De ger en syrlig smak till såser och soppor. Till skillnad från färska örter behöver de inte kylas för att behålla sin smak. De kan också användas när det inte är säsong. Det finns inga specifika krav för förvaring av torkade örter, de kan förvaras i burkar eller papperspåsar.

Torkade örter är bra tillskott till många rätter. De kan ge smak åt nötkött, fisk eller grönsaker. De är bra för guacamole. De ger också en syrlig smak till soppor. Dessa två är viktiga ingredienser i många rätter. De är bra för att smaksätta soppor och såser.

Kryddhyllans recept på krydda för köttfärssås

Italiensk örtblandning
4 msk torkad oregano
2 msk torkad mejram
2 msk torkad timjan
2 msk torkad basilika
2 msk torkad vitlök (hackas)
1 msk torkad rosmarin
1 msk mortad salvia
1 msk krossad fänkål, (valfritt, Lägg till om den ska användas i en korvrätt.)

var försiktig med rosmarin, om du tar för mycket kan allt smaka nästan som tvål, tag hellre lite för lite och smaka dig fram.

Blanda alla ingredienser i en större glasskål med lock.

Dosering: tag ett en eller ett par matskedar till 800g köttfärs, du bestämmer vilken smak du vill uppnå.

I vår köttfärssås brukar vi använda tomatpuré och krossade tomater samt (finhackad) stekt gul lök också.

OBS!! Gör en dubbel sats för detta kommer att bli den nya favoritkryddan hemma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *