Vaniljpulver
Vaniljpulver är malda vaniljbönor som bör användas som man använder salt, tillsätt en nypa för att hjälpa till att avrunda smaken. Det ger sötma utan tillsats av socker. Använd i gräddiga soppor, sylt, marinader, dressingar, cocktails eller bakverk. Vi älskar att ta en liten nypa av det och kombinera det med salt, peppar, citronskal och timjan och använda det som en Rub till fläsk eller viltkött.
Vanilj kommer faktiskt från orkidéväxternas stam. Vaniljorkidéblomman är inte direkt vacker, den är ganska mager, utan blomställning och har en blek gul färg som knappast kan betraktas som tilltalande. Orkidéerna i släktet Vanilj inte uppskattade för sitt utseende, utan för stängerna och frökapslarna de producerar. Detta utsäde är fyllda med vanillin – den doftande organiska föreningen som är ytterst ansvarig för vaniljsmaken.
Vaniljpulver med eller utan tillsatser
Äkta vanilj är ett mörkt pulver som endast innehåller vaniljväxtens stång och frökapslar som malts. Det är betydligt lättare att dosera och använda vaniljpulver än vanlig vaniljstång. Det innehåller inget socker, inga färgämnen och inga tillsatser. De produkterna som vi säljer på kryddhyllan.nu innehåller alltså inga tillsatser – men det finns vissa vaniljpulver som gör det, så det gäller att läsa på innehållsförteckningen.
Byt ut vaniljsocker mot vaniljpulver
Det är lätt att tro att det blir mycket dyrare att byta ut vaniljsockret mot äkta vanilj – men sanningen är den att det kan bli billigare, då du bara använder mellan 25-40% av mängden vaniljsocker för att få lika mycket smak!
Vaniljpulver använder du till såser, desserter, glass, mm. Tag ca 2 kryddmått per liter deg, smet eller kräm. 10 g = ca 25 kryddmått.
Anmärkningar: Denna produkt innehåller inga konserveringsmedel, sockerarter eller tillsatser.
Produktstil: Pulver
Förvaring: Förvara på en sval, torr plats
Hållbarhet: 2 år
Ingredienser: Mald torkad vaniljstång
Ursprungsland: Madagaskar
Lena R. (verifierad ägare) –
Inte provat än