Garam Masala
Garam Masala är en blandning av rostade hela kryddor som mals tillsammans för att användas till kryddor.
Det används ofta i indiskt kök och presenteras i traditionella rätter som biryani, murgh kari (kyckling curry) och tikka masala. Även om ingredienserna i receptet varierar i hela regionen och från familj till familj, består blandningen vanligtvis av svartpeppar, kryddnejlika, kanel, kummin, muskotnöt, kardemumma och koriander.
Ingredienser i vår Garam Masala: En blandning av koriander, kryddnejlika, lagerblad, svartpeppar, kummin, chili, stenblomma, kassia, fänkål, svart kardemumma, kryddnejlika, trifla, stjärnanis (100%)
Använd en nypa Garam Masala för att lägga till värme och en antydan till sötma till kyckling, fisk, soppor, grönsaker, rispilaf och potatis.
Smak och arom: Varm & jordig
Produktstil: Pulver
Förvaring: Förvaras på en sval, torr plats.
Hållbarhet: 2 år
Ursprungsland: Indien
Kyckling Garam Masala
Ingredienser
- 4 kycklingbröstfiléer
- 1 fint tärnad paprika
- 2 msk Garam Masala, färdig mix
- 2 dl grädde, gärna lätt
- 1 dl vatten
- 0.5 tunt skivad gurka
- 2 msk hackad persilja
Servera med Ris, 4dl
Gör så här
- Sätt ugnen på 225º. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Lägg kycklingfiléerna ganska trångt i en ugnsform.
- Blanda paprika med kryddmix, grädde och vatten. Häll såsen över kycklingen. Sätt in formen i ugnen ca 20 min. Använd gärna ugnstermometer, kycklingen är perfekt vid 68°.
- Servera kycklingen med ris och gurka.Strö hackad persilja över.
TIPS!
Att steka kryddmixen lätt i smör och olja innan du blandar i crème fraichen sätter sprätt på smakerna.
Anonym (verifierad ägare) –
Anna (verifierad ägare) –
Anonym (verifierad ägare) –