Hel grönpeppar Ekologisk
Pepparkornens lilla älskling. Dessa små pepparkorn är blekt jadegröna och är lite blyga med sin gröna doft och hoppiga smak.
Hel grönpeppar ekologisk har en smak som beskrivs som pikant och fräsch, kombinerad med en doft som är ljus och livlig.
Hel grönpeppar ekologisk är från samma växt som svartpeppar. Skillnaden är att den har skördats tidigare, lufttorkats istället för soltorkats för att behålla den gröna färgen och den har en mjukare smak styrkemässigt (hetta). Smaken är densamma och vår hela grönpeppar är 100% GMO-fri och odlas i Indien.
Matlagningstips med hel grönpeppar ekologisk
Denna typ av omogen peppar kan lätt krossas strax före användning, mellan två skedar eller till och med fingrarna.
Hel grönpeppar kompletterar vilt- och ankrätter, terriner, krämiga såser och i Vinägrett.
Franska, kreolska och thailändska rätter är kända för sin användning av gröna pepparkorn.
Ersätt grönpeppar i rätter som har livliga och fräscha smaker.
Torkade gröna pepparkorn kan lätt ersättas med pepparkorn i saltlake genom att återfukta dem i vätska en timme före användning.
Hel grönpeppar ekologisk använder du där det krävs en mjukare ton och lite söt svartpepparsmak. Perfekt för användning i krämiga salladsdressingar, vinägretter, såser eller marinader.
Produktstil: Hel
Smak och doft: Het, skarp
Hållbarhet: 3 år
Förvaring: Förvaras svalt, torrt.
Ursprungsland: Indien
Linda Silberg (verifierad ägare) –
Monasofi (verifierad ägare) –
Birgitta (verifierad ägare) –
Fabiola (verifierad ägare) –
Göran Keijser (verifierad ägare) –
Jan Lundholm (verifierad ägare) –