Kebaben har sitt ursprung i Mellanöstern där det finns en lång tradition av att servera grillat kött tillsammans med bröd.
Denna kebabkrydda är en komplex blandning av örter och kryddor och ger en välsmakande traditionell döner kebab, idealisk för användning med lamm, nötkött och kyckling.
54.90 kr(100 gram)
Snart i lager igen
Maila mig när varan finns i lagerVi meddelar dig när produkten kommer in i lager. Vänligen lämna din giltiga e-postadress nedan.
Denna kebabkrydda är en komplex blandning av örter och kryddor och ger en välsmakande
traditionell döner kebab, idealisk för användning med lamm, nötkött och kyckling.
Ingredienser:
Svartpeppar, Spiskummin, Paprika,Oregano,
havssalt, Lök, Vitlök, Cayennepeppar, Maltodextrin och andra kryddor.
Utseende: röd blandning
Doft: aromatisk, kryddig
Smak: kryddig, salt
Förvaring: svalt, mörkt och torrt.
Varje kebab fanatiker har sitt eget hemliga kryddrecept. Vi vet. Vi förstår.
Sådant där är heligt och kan bara delas med en familjemedlem som är smart nog att hantera ansvaret.
(Om du inte är en av de där själviska typerna som tar receptet i graven. Om du är det, ja, det är inte coolt.)
Så om mamma eller pappa inte delar med sig av det goda, använd vår kebabkrydda. Det är en prisvinnare i sig, men också en balanserad bas för dig att mixtra med, och göra till din egen.
Det kommer bli något att visa upp för dem vid nästa släktträff när ni har kebab.
Följ vår enkla receptguide för läcker döner kebab!
En utsökt hemgjord döner kebab, utan någon extra skuld för en takeaway!
Tillagning
1. Tillsätt 100g kebabkrydda till 1 kg köttfärs/rivet kött
2. Tillsätt 40 ml kallt vatten (ändra till önskad konsistens) Blanda tills det mixats väl
3. Värm ugnen till 180°C
4. Lägg blandningen i en form och lägg på en plåt. (Alternativt forma på spett eller forma hamburgare)
5. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter, vrid sedan ut och sätt tillbaka den i ugnen i ytterligare 30 minuter. Köttet ska vara jämnt brynt.
6. Ta bort från ugnen när den är tillagad och täck med folie för att vila i 15 – 20 minuter.
7. Servera med ett pitabröd och din favoritsallad.
För att göra en Donersås
1. Tillsätt 250g tomatsås
2. Tillsätt 10g Mintsås
3. En nypa chiliflakes
4. Tillsätt 20 ml mjölk
Blanda väl för att skapa din egen sås som komplement till din Doner Kebab.
Kebabkrydda levereras som 1 st 100g förpackning.
Varje 100g kebabkrydda ger 1 kg kött.
Lite rolig fakta om kebab
I Sverige avses vanligen med “kebab” en typ av snabbmat med ett pitabröd eller ett tunt flatbröd fyllt med kebabskav, lök, peperoni, sallad och sås. Även inlagda grönsaker och hackade örter kan förekomma.
En annan vanlig variant är kebabtallrik, där köttet serveras med sallad, lök, såser och pommes frites, ris, bulgur eller potatismos.
Kebabrulle är en större kebab som omges av en hoprullad pizzabotten eller en tunnbrödsrulle.
Kebabkött används som fyllning på vissa typer av pizza.
Det finns flera typer av bearbetat kött att fylla i en kebab, som nötkött, lammkött, fläskkött eller kycklingkött.
2014 skapades världens första laxkebab.
Om kebaben är av fläskkött kallas den ofta istället gyros.
Döner kebab (från turkiskans ord för att snurra) är malet eller skivat kött, ister och kryddor som pressats samman till en cylinder vilken roterande grillas i en kebabmaskin. Tunna remsor av köttet skärs av när det är färdigt. I Tyskland är döner kebab den mest förekommande kebabvarianten och serveras med ett hårdare bröd än det i Sverige vanliga pitabrödet.
Ett stycke dönerkött består av flera lager kött som marinerats. Det brukar innehålla salt, kryddor, lök, olja, mjölk och yoghurt.
Ett färdigt stycke som sedan ska strimlas väger vanligtvis mellan 20 och 40 kilo.
Shish kebab är bitar av helt eller malet kött som marineras och grillas på små grillspett.
Det finns skillnader mellan länder i Europa när det gäller kebab. Dessutom kan man hitta regionala skillnader inom Sverige,
t.ex vad gäller förekomst av den röda såsen, av currysås, ättiksgurka, räksallad eller fetaost.
"-Jag önskar att jag hade hört talas om Kryddhyllan tidigare. Deras kryddor är så mycket fräschare än de i min lokala butik. Jag blev förvånad över skillnaden i smak"
Anonym (verifierad ägare) –
Krister Tedenhammar (verifierad ägare) –
Christina (verifierad ägare) –
Perfekt.
camilla (verifierad ägare) –
Birgitta (verifierad ägare) –
Samma här.ej testat
Thomas Kessler (verifierad ägare) –
Sebastian (verifierad ägare) –
Olle Pihl (verifierad ägare) –
Jari Gröhn (verifierad ägare) –
lars olsen (verifierad ägare) –