Recept:
Aioli (vitlök) baguette
1 baguette
25 ml olivolja
3 tsk Aioli kryddblandning
Skär baguetten i skivor, blanda aioli och olivolja och applicera på brödet med en pensel, grädda sedan i ugnen på 180 grader i 10-15 minuter tills det är knaprigt och brunt.
Aioli utan ägg och SNABBT hemlagad
50 ml sojamjölk
100 ml neutral olja
1-2 tsk citronsaft eller vinäger
en klick senap
2-3 tsk Aioli kryddbbandning
Blanda mjölken och olivoljan med mixern tills en krämig massa har bildats. Rör sedan ner aioli. FÄRDIGA!
Tzatziki med Aioli krydda
500g kvarg, yoghurt eller crème fraîche
2 matskedar olivolja
liten gurka utan frön, finhackad
40 g lök, tärnad
3-4 matskedar Aioli kryddblandning
Blanda alla ingredienser och låt dra i kylen.
Servera kall.
Guacamole kräm:
2 mogna avokado
1 lök
saften av en citron
2 tsk Aioli kryddblandning
1 nypa Chili, krossad
1 Nypa havssalt och svartpeppar
Halvera avokadon, ta bort nöten, skrapa ur köttet och gör en puré med resterande ingredienser.
AIOLI GRÖNSAKSSALLAD
6 msk grönsaksbuljong
6 msk Italiensk salladskrydda
8 msk olivolja
8 msk solrosolja
8 matskedar Aioli kryddblandning
1/2 paprika
1/2 aubergine
1/2 zucchini
2 kronärtskockshjärtan, kokta (på burk)
10 svarta oliver
5 Pepperoni (inlagda)
Blanda grönsaksbuljongen väl med Italiensk salladkrydda och aiolikryddan.
Rör gradvis ner solros- och olivoljan. Rensa paprika, aubergine och zucchini och skär i ca 5 cm långa strimlor, fingertjocka.
Stek allt tills det är knaprigt och lägg i aiolidressingen medan den fortfarande är varm.
Tillsätt även kronärtskockshjärtan, oliver och pepperoni och låt allt stå i ca 1 timme.
Smaklig måltid!
Christina Norlin (verifierad ägare) –
Anonym (verifierad ägare) –
Bo Edlund (verifierad ägare) –
Christine (verifierad ägare) –
Jan Lundholm (verifierad ägare) –