Grillkrydda på köttbit i grilllen

Skillnaden mellan grillkrydda och BBQ Rub krydda.

Om du undrar vad skillnaden mellan grillkrydda och BBQ rub är, är du inte ensam. Det är en av de många kryddorna som används för att smaksätta grillat kött.

Det är i princip samma krydda, det är bara hur du gillar att använda den som avgör skillnaden.

Om du gillar att strö det över lite kött med olja, eller gillar att verkligen gnugga in det hela.

Många typer innehåller rökt paprika, chilipeppar, socker och örter. Den är utmärkt till grillat, rostat eller rökt kött och du kan till och med använda den på grönsaker och potatis.

Barbecue spice rub är min to-go kryddblandning för kött, speciellt när det kommer till grillning

barbeque rub
10 nödvändiga kryddor på skedar i rad på mörk botten

Ingredienser

BBQ-krydda är en blandning av salt, kryddor och socker. Den kan användas på en grill, spis eller ugn, eller i en BBQ-grop. Du kan till och med använda den som marinad. En bra blandning har socker, paprika, hickoryrök och chilipeppar. Den innehåller inga klumpförebyggande medel. Det förstärker också smaken av rökt bringas brända toppar.

Den är lagom kryddig och fungerar utmärkt på de flesta köttsorter. Du kan anpassa mängden kryddor efter din egen smak. Du kan använda den på både kyckling och nötkött.
Salt, farinsocker, paprika, vitlökspulver, lökpulver, svartpeppar och torrt senapspulver.

Se till att förvara blandningen i en lufttät behållare på en sval, mörk plats. Salt är viktigt för grillkrydda eftersom det ger smak samtidigt som det lämnar köttet fuktigt och mört.

Du kan använda lönnsocker eller annat naturligt sötningsmedel istället för farinsocker. Om du inte gillar lönnsocker kan du också använda Muscovadosocker istället.

Ekologisk BBQ Rub Smoke i glasskål

Användningsområde
Det finns många användningsområden för grillkrydda. Det ger en läcker söt-rökig smak till kött, särskilt revbensspjäll. Du kan också använda den som en rub för nöt- och fläsk, eller på grönsaker och popcorn. Om du inte är intresserad av att grilla kan grillkrydda vara en utmärkt bordskrydda. Gnid kryddblandningen över hela det råa köttet tills det är jämnt täckt. Låt köttet sitta i minst 15 till 20 minuter. Prova det idag!

förvara grillkrydda i glasburk

Förvaring
Om du är en grillfantast kanske du undrar hur du förvarar din BBQ-krydda. En behållare som är lufttät och mörk kan trots allt hålla den fräsch i tolv månader, eller mer. Det är möjligt att använda kryddningen för att krydda alla typer av kött och tillsätta cayennepeppar för en kryddig kick. Du kan också använda den för att krydda pommes frites, popcorn och hemgjorda potatischips.

Grillkrydda är en kryddblandning som kan användas till mycket! Särskilt bra passar grillkrydda till stekt och grillat kött. Testa även gärna i marinader eller som krydda på stekt potatis. Testa gärna grillkrydda i marinader eller som krydda på stekt potatis.

BBQ RUB Spice Chili & Smoky är en rökig och välbalanserad grillkrydda med influenser från USA. God att blanda i nötfärs till hamburgare, i kryddsmör på bakpotatis eller till grillade revben.

Grillkrydda är en kryddblandning som passar bra till stekt eller grillat kött. Köpt grillkrydda innehåller en blandning av förutom socker och salt, olika kryddor och oftast något klumpförebyggande medel (t. ex. E552).

Grillkrydda är en kryddblandning som passar bra till stekt eller grillat kött. Köpt grillkrydda innehåller en blandning av förutom socker och salt, olika kryddor och oftast något klumpförebyggande medel (t. ex. E552).

Här ett grundrecept med förslag på kryddblandning som passar bra till grillat och stekt kött, kyckling, grönsaker samt förslag till fisk som lax.

Beredning
Blanda alla kryddor och förvara i en tät glasburk.

1 sats grillkrydda för ca 800 gram kött, kyckling, fisk eller grönsaker

Förberedelse: 3 min | Tillagning: 2 min | Klart på: 5 min

Ingredienser
1 msk nymald svartpeppar
2 tsk salt
1 tsk vitlökspulver
1/2 tsk cayennepeppar, chiliflakes eller chilipulver, styrka efter smak
1 msk rökt eller vanligt paprikapulver
1 tsk torkad timjan
1 tsk mald spiskummin
0,5 tsk mald muskot
1/2 tsk torkad rosmarin
1 msk lökpulver

Tips! Inför grillning med grillkrydda: gnid in det du ska grilla i grillkryddan och låt det gärna vila medan grillen blir varm eller ännu längre i kylen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *