BBQ

Rubs, Grillkrydda och grillsåser, Alla smaker för grill & BBQ på ett och samma ställe!

Vad är barbecue (BBQ)?

När vi svenskar säger barbecue så menar vi nog bara en bit gott lamm- eller nötkött  eller karré, kotletter med grillkrydda, medans en amerikan ser drömmande ut och förbereder sig för en smakupplevelse utöver det vanliga. Amerikaner och australiensare är experter på grillning och använder sig oftast av BBQ metoden.

Visar 1–16 av 17 resultat

Kryddblandningar

Ekologisk BBQ Rub Chili

59 kr (100 gram)

10 i lager (Kan beställas även vid -saldo)

59 kr (100 gram)

8 i lager (Kan beställas även vid -saldo)

59 kr (100 gram)

7 i lager (Kan beställas även vid -saldo)

79 kr (340 ml)

7 i lager (Kan beställas även vid -saldo)

39 kr (100 gram)

10 i lager (Kan beställas även vid -saldo)

59 kr (100 gram)

10 i lager (Kan beställas även vid -saldo)

49 kr (58 ml)

7 i lager (Kan beställas även vid -saldo)

69 kr (510 gram)

6 i lager (Kan beställas även vid -saldo)

69 kr (510 gram)

6 i lager (Kan beställas även vid -saldo)

69 kr (510 gram)

8 i lager (Kan beställas även vid -saldo)

79 kr (510 gram)

6 i lager (Kan beställas även vid -saldo)

29 kr (50 gram)

18 i lager (Kan beställas även vid -saldo)

55 kr (510 gram)

6 i lager (Kan beställas även vid -saldo)

55 kr (510 gram)

6 i lager (Kan beställas även vid -saldo)

55 kr (510 gram)

5 i lager (Kan beställas även vid -saldo)


Barbecue, eller BBQ, är ett annorlunda sätt att grilla.


I korthet kan man säga att det går ut på att grilla vid en låg temperatur men istället desto längre tid. Men det är mödan värt eftersom resultatet blir ett helt annat än vanlig grillning och väldigt gott.
Smaksättningen vid BBQ består av flera olika delar. Dels marinaden eller grillkryddan och dels smaksättningen med rök.
Tillagningstiden vid en äkta BBQ är väldigt lång, mellan 1 - 8 timmar beroende på vad man grillar.
Resultatet vid BBQ blir mycket mört och saftigt.

Vad är barbecue (BBQ)?

När vi svenskar säger barbecue så menar vi nog bara ett vanligt kalas med grillad mat, medans en amerikan ser drömmande ut och förbereder sig för en smakupplevelse utöver det vanliga.
Amerikaner och australiensare är experter på grillning och använder sig oftast av BBQ metoden som egentligen betyder att man grillar indirekt (inte över glöden) och gärna i en s.k. smoker, en ”grill” som består av 2 behållare eller utrymmen. Man eldar, använder briketter eller kol i det ena utrymmet kryddar på med grillkrydda, och placerar det du vill grilla i det andra. Det finns en öppning mellan dessa utrymmen som gör att värme samt rök passerar genom utrymmet där maten ligger.

Temperaturen styr man med ett spjäll och genom att se till at det glöder/brinner lagom, temperaturen bör ligga kring 125 grader. Det innebär också att det tar länge tid att grilla maten men som i stället blir fantastiskt saftig och smakrik. Se våra tips på recept också, receptsamlingen kommer utökas under våren.

Om man nu inte äger en smoker så går det hyfsat bra att grilla indirekt på din klotgrill med lock (helst då en större variant). Placera glöden på en sida och maten med grillkrydda på den andra. Lägg gärna en folie under för att skydda maten från stark strålningsvärme från glöden.

Om du använder gasolgrill med flera värmezoner så kör du värmen endast på en värmezon och placerar det du skall grilla så långt bort från värmen som det är möjligt. Du måste förstås ha ett lock på din grill. Ev. smaksättare av trä måste placeras i en behållare/plåtlåda etc. för att ha möjlighet att avge rök och smaker. Man skall inte lägga träflis direkt mot brännaren då den kan täppas till av sot och aska.