Ceylonkanel Finmalen Ekologisk anses vara den bästa kanelen i världen. Dess träiga men ändå söta smak är perfekt för mejeriris, kakor eller kompott. Den passar även bra till många sorters torkad frukt.
41.90 kr(40 gram)
Finns i lager
15% rabatt på hela köpet vid köp av minst 5 valfria kryddor!
Ceylonkanel, även känd som “äkta” kanel, är den kanel som har den mest speciella smaken av alla typer av kanel som odlas över hela världen och den är tydligt annorlunda i sin smak. Vår Ceylon-kanel odlas på Sri Lanka och är 100% GMO-fri.
Kanel kommer från barken från olika arter av släktet Cinnamomum. Cinnamomum är ett träd som odlas i mycket av Asien, men främst i Indonesien, Kina och Vietnam. Den kryddiga och unika smaken, den söta aromen och den varma värmen härrör från en eterisk olja som kallas cinnamaldehyd.
Näringsinformation per 100g
Energi: 373kcal
Fett: 3,2g
Kolhydrater: 80,59g
varav sockerarter: 6,29g
Fiber: 54,3g
Protein: 3,9 g
Salt: 0g
Hälsofördelar
• Rikt på kalcium och fiber
• Bra mängder järn, kalium och protein
Ceylonkanel Finmalen Ekologisk använder du till:
bröd, kakor, drycker, kakor, puddingar, curryrätter, vilt, kött, grönsaker eller grytor.
Smak och arom: Skarp, söt, varm och jordnära
Produktstil: pulver
Förvaring: Förvaras på en sval, torr plats.
Hållbarhet: 2 år
Ursprungsland: Sri Lanka
Äkta kanel eller ceylonkanel (Cinnamomum verum[1]) är en art i familjen lagerväxter som förekommer naturligt på Sri Lanka (tidigare Ceylon) och sydöstra Asien. Den är en av flera arter vars bark används som kryddan kanel. Arten odlas kommersiellt främst i Sri Lanka, och i mindre skala i Madagaskar och Seychellerna.
En stor del av den kanel som handlas internationellt är kassiakanel, som är en nära släkting till ceylonkanel. Ceylonkanel är ljusare i färgen än kassiakanel, och stängerna är sprödare och lättare att pulvrisera. Smaken är mild och aromatisk. Kumarinhalten är låg.
Benämningen “äkta kanel” är en direkt översättning av det latinska artnamnet Cinnamomum verum som betyder “sann kanel” eller “äkta kanel”. Namnet har ingenting med växtens eller kryddans äkthet att göra.
"-Jag önskar att jag hade hört talas om Kryddhyllan tidigare. Deras kryddor är så mycket fräschare än de i min lokala butik. Jag blev förvånad över skillnaden i smak"
Agneta Karlsson norström (verifierad ägare) –
Bra
Monica A. (verifierad ägare) –
Heidi Krebs (verifierad ägare) –
Astrid Forshed (verifierad ägare) –
Anna B. (verifierad ägare) –