Hela Bruna senapsfrön passar bra till såser, inläggningar, kokt fisk, skinka och korv.
34.90 kr(50 gram)
Finns i lager
15% rabatt på hela köpet vid köp av minst 5 valfria kryddor!
Antal
Du sparar
Ditt pris
5 +
15%
29.67 kr
Klarna
Swish (SE)
MasterCard
Visa
PayPal
Endast 59,90kr för frakt!
Hållbarhet minst 6 månader.
Order lagd före 13.00, skickas samma dag
Kryddorna handpackas per order,varje dag!
Våra förpackningar
Miljövänlig packning
Vid köp av tre påsar eller flera av samma krydda packar vi dem i en större påse för att spara resurser. Skriv i meddelandefältet i kassan om det gäller presenter, så packar vi dem separat.
Senap är en av de äldsta odlade växterna och var redan känd som en krydd- och oljeleverantör på de gamla egyptiernas tid. I Europa används de kryddiga fröna för att göra den berömda Dijonsenapen, som ofta äts till stekt kött. Annars är brun senap främst en krydda i det indiska köket. Rostad i klarat smör eller utan fett, är det basen för många curryrätter och en smaksättningsingrediens för dals och marinader.
Användning:
För att göra en senapsmassa, blötlägg fröna i vatten. Ett enzym som aktiveras av vatten gör att senapen blir allt kryddigare. För att förhindra detta kan processen stoppas vid önskad tid med vinäger. Du kan sedan salta och smaksätta senapen efter behov (t.ex. med lök, dragon, vitlök) och hacka den med en stavmixer. Senapen som tillagas på detta sätt förblir något kornig. För en krämig senap rekommenderas samma beredning baserad på senapsmjöl.
Till indiska rätter, rosta senap i klarat smör eller utan fett och rör ner i rätten.
Historia
Senap som krydda är känd från bland annat indiska samhällen cirka 3000 f.Kr., men det var framför allt romarna som lärde sig uppskatta dess kulinariska möjligheter. Från Rom spred den sig snabbt till Frankrike.
I Norden blev senap en folklig krydda under medeltidens slut, då främst i Danmark och Skåne. I resten av Sverige var senapen länge en krydda för rikt folk. Speciellt tillredde man den till julen som “skånsk senap”, då frön från svartsenap krossades genom att en järnkula rullades över dem i en skål. Den första industriella tillverkningen inleddes 1920 av AB Upsala ättiksfabrik, som tillverkade “Slottssenap”. Det som framför allt gav senapskonsumtionen i Sverige ett uppsving på 1950-talet var serveringen av senap som tillbehör till varmkorv.
"-Jag önskar att jag hade hört talas om Kryddhyllan tidigare. Deras kryddor är så mycket fräschare än de i min lokala butik. Jag blev förvånad över skillnaden i smak"
Marcus Gustavsson (verifierad ägare) –
Daniel Finnström (verifierad ägare) –
Kristina L. (verifierad ägare) –