Mald Sumak
Mald sumakpulver kallas ofta för den fjärde bordskryddan.
Sumak Finmalen är gjord från sumakbusken som producerar röda bär som soltorkas på hösten efter skörd. Den har en stark syrlig smak med tryck i som liknar citron med en liten mängd sötma. Vår malda sumak är 100% GMO-fri och odlas i Turkiet.
Underbart i marinader och rubs, vi uppmuntrar dig faktiskt att göra detta till den fjärde kryddan på ditt bord. Ha ett saltkar för att lägga till saltighet, en pepparkvarn för att lägga till skarphet, en liten behållare chili flingor för att tillsätta värme och en skål med sumak för att lägga till surhet. Dina gäster kommer att bli fascinerade av ditt internationella kryddbord och kommer att glädja sig över att kunna krydda maten på fascinerande nya sätt.
Sumak Finmalen använder du till
Bordskrydda, Salladsdressingar, Torra rubs, Marinader, Aptitretare, Glass. Puddingar, fisk, kyckling, sallad
Smak och arom: bitter eller stram, söt
Produktstil: pulver
Förvaring: Förvaras på en sval, torr plats.
Hållbarhet: 2 år
Ursprungsland: Turkiet
Robert Eriksson (verifierad ägare) –
Leif Hedman (verifierad ägare) –
Anonym (verifierad ägare) –
Anonym (verifierad ägare) –
Eva (verifierad ägare) –
Kristina F. (verifierad ägare) –
Har inte testat den än. Jag ska ge bort den till goda vänner på La Palma. Där finns den inte att köpa.
Anna Ulfvarson (verifierad ägare) –
Annemarie Tidal (verifierad ägare) –
Inte använt än
Hanna H. (verifierad ägare) –
Eva Jonsson (verifierad ägare) –
Också en ny favorit