Blir det bättre än BBQ-kyckling kryddad med Kryddmix för Kyckling som tillagas långsamt på grillen och blandas med din favoritbarbecuesås? Här är det bästa receptet för att grilla perfekt BBQ-kyckling för sommarens sammankomster och matlagning utomhus.
Tillsammans med korv och hamburgare är grillad kyckling ungefär lika klassisk, när det är dags för grillning.
Tricket till god grillad BBQ-kyckling
Men kyckling tar längre tid att tillaga än antingen varmkorv eller hamburgare och älskar lägre tillagningstemperaturer, så det är lätt att förstöra den genom underkokning, överkokning eller både och. Tricket till god BBQ Chicken? Tålamod.
Hur länge ska man grilla kyckling
Rätt gjort, det kommer att ta minst en timme, och till och med upp till 2 timmar. Kom ihåg att bbq är långsam och låg, grillning är varm och snabb. Du kan grilla ett kycklingbröst, men kycklinglår, ben eller vingar är mycket bättre bbq-grillade.
Nyckeln här är att dämpa din värme, hur du än kan. Ställ antingen grillens kol på ena sidan så att du har en sval plats, lägg kycklingen på grillens översta galler, längre bort från värmen, eller, om du har en gasolgrill, sänk bara värmen till låg . Långsamt och låg temperatur gör den bästa BBQ-kycklingen.
BBQ Kyckling på Grillen Recept
|
|
|
FÖRBEREDELSETID |
TILLAGNINGSTID |
TOTAL TID |
5 min |
105 minuter |
110 minuter |
|
|
|
PORTIONER |
|
|
4 till 6 portioner |
|
|
Detta recept förutsätter ganska stora kycklingbitar (som huvuddelarna från en 4 till 5 pund hel kyckling). Om du arbetar med mindre kycklingbitar kan de kräva kortare tillagningstid. Om du kokar vingar kan de också göras innan de andra större bitarna.
En notering om skinnet. Även om du inte planerar att äta kycklingskinnet är det ändå bäst att grilla det med det på. Skinnet kommer att skydda kycklingbitarna från att torka ut.
Ingredienser
1,8 kg kycklingdelar med skinn på (ben, lår, vingar, bröst)
Kryddmix för kyckling
Salt
Extra virgin olivolja eller vegetabilisk olja
1 dl barbecuesås, köpt eller hemlagad
1. Olja in och krydda kycklingbitarna:
Belägg kycklingbitarna med olivolja och strö kryddmix för kyckling och salt över dem på alla sidor.
2. Förbered grillen:
Förbered ena sidan av din grill för hög, direkt värme. Om du använder kol eller ved, se till att grillen har en sval sida där det finns få eller inga glödande kol.
3. Bryn kycklingen och flytta sedan till den svala sidan av grillen:
Lägg kycklingbitarna med skinnsidan nedåt på den hetaste sidan av grillen för att bryna skinnsidan ordentligt. Grilla utan lock i 5 till 10 minuter, beroende på hur varm grillen är (du vill inte att kycklingen ska brinna).
När du har brynt ordentligt på ena sidan, vänd på kycklingbitarna och flytta dem till den svalare sidan av grillen.
Om du använder en gasolgrill, bibehåll lågan på endast ena sida av grillen och flytta kycklingbitarna till den kallare sidan, inte direkt över lågan. Sänk temperaturen till låg eller medellåg (mellan 120°C och 130°C, inte mer än 150°C).
Täck grillen och tillaga ostört i 20 till 30 minuter.
4. Vänd, tråckla och grilla tills det är klart:
Vänd på kycklingbitarna och stänk över dem med din favoritbarbecuesås eller hot sauce. Täck grillen igen och låt dem tillagas i ytterligare 15 till 20 minuter.
Upprepa, vänd på kycklingbitarna,krydda lite med kryddmix för kyckling, stänk på med mer barbequesås / hotsauce, täck över och tillaga i ytterligare 10-30 minuter.
Tidpunkten beror på din grilluppsättning, storleken på dina kycklingbitar och hur kalla dina kycklingbitar är till att börja med! Om du grillar mindre kycklingbitar på en kolgrill kan de bli färdiga mycket tidigare. Målet är att hålla en tillräckligt låg grilltemperatur så att kycklingen tillagas “lågt och långsamt”.
Kycklingen är färdig när kycklingbitarnas innertemperatur är 70°C för bröst och 75°C för lår, när den testas med en grilltermometer.
Eller om du sticker in spetsen på en kniv i mitten av den tjockaste biten och safterna blir klara, är kycklingen klar.
Om kycklingen inte är färdig, vänd på bitarna och fortsätt att tillaga på låg temperatur.
5. Bryn en sista gång och ta sedan bort från värmen:
Om du vill kan du avsluta med en bryning på den varma sidan av grillen. För att göra detta, lägg bitarna, med skinnsidan nedåt, på den varma sidan av grillen krydda lite till med kryddmix för kyckling. Låt dem bryna och svärtas något i en minut eller två.
6. Servering:
Använd en ren pensel för att pensla den färdiga kycklingen med mer barbecuesås och servera.
Kundrecension ✨✨✨✨✨
Perfekt till allt fjäderfä, med lite curry och tandoori masala får det en subtil orientalisk touch
Kundrecension ✨✨✨✨✨
Rekommenderas verkligen
Vår kyckling smakar inte bara bra för oss utan även för våra gäster. Jag kombinerar denna blandning med lite italienska örter. Helt enkelt utsökt.
Anita Öberg (verifierad ägare) –
Anonym (verifierad ägare) –
Thomas Pettersson (verifierad ägare) –
Eva (verifierad ägare) –
Mia H. (verifierad ägare) –
Ger väldigt bra smak på kycklingen