Ekologisk kryddmix för Arrabbiata
Arrabbiata är klassisk kryddig italiensk smaksättning.
Inspirerad av den kryddiga italienska pastasåsen gjord på tomater, vitlök och torkad chilipeppar tillagad i olivolja, kan du använda denna blandning för din egna pasta, såser eller andra rätter som kan använda en kryddig, vitlöksstark, italiensk kick.
Traditionell arrabbiata-pasta är gjord på färska ingredienser, men denna krydda kan användas som en genväg för en enkel men smakrik, olivoljig pasta. Du kan också göra den riktiga rätten och lägga till lite av vår blandning för att förbättra den (toppad med Pecorino, naturligtvis).
Ekologisk kryddmix för Arrabbiata passar härligt med olivolja, pasta, såser, tomater, pizza, färskt bröd.
Arrabbiata sås, känd som sugo all’arrabbiata i Italien, kommer från Lazio -regionen som omger Rom. “Arrabbiata” kan översättas till “arg” på italienska, vilket syftar på kryddigheten i dess röda chili. Även om det exakta ursprunget är okänt, uppstod arrabbiata med två romerska skafferier, chili och tomater.
Tillverkad av de enklaste ingredienserna, som många italienska rätter, är helheten ofta större än summan av dess delar!
Ekologisk kryddmix för Arrabbiata innehåller följande ingredienser: Ekologisk lök, ekologisk vitlök ekologisk chili, fleur de sel (salt), ekologisk peppar, ekologisk rosmarin, ekologisk peppar, ekologisk timjan, ekologisk basilika, ekologisk oregano, ekologisk persilja
Pasta all’arrabbiata
ingredienser:
1. Arrabiata kryddblandning
2. olivolja
3. Tomatpuré
4. Körsbärstomater
5. persilja
7. Parmesanost
6. Pasta, bandpasta fungerar bäst men det är du som bestämmer
Gör så här.
- Fräs ekologisk kryddmix för Arrabbiata i olivolja.
- Tillsätt 2-3 msk tomatpuré och låt fräsa ytterligare 1 minut så att tomatpurén ”rostas” och får mer smak.
- Tillsätt lite körsbärstomater och krydda med salt och peppar.
- Låt puttra ihop i ca 15 minuter. När det är 1-2 minuter kvar tillsätt 2 msk finhackad persilja
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Blanda pastan väl med såsen direkt i pannan.
- Späd ev. med pastavatten om pastan känns för torr.
- Serveras med persilja och riven parmesan.
- njut!
Utseende: Grov med inslag av örter
Doft: Kryddig, växtbaserad, stark
Smak: kryddig, het med vitlökston
Förvaras svalt, mörkt och torrt.
patrick heinz (verifierad ägare) –
Perfekt kryddblandning till de flesta grytor i allmänhet och pasta i synnerhet.
Dalen R. (verifierad ägare) –
Har ännu ej använt kryddan men det luktar så gott.