Receptförslag Rostade wasabiärtor
Servera som snacks till fördrink eller som tillbehör på en asiatisk buffé. Receptet ger ca 3 dl rostade ärtor.
Ingredienser
1 burk kikärtor, 400 g, konserverade
1 tsk wasabipulver, (japansk pepparrot i pulverform)
1 st äggvita
1/2 tsk salt
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader, skölj de färdigkokta kikärtorna och lägg dem på en plåt och rosta i 30 minuter i mitten av ugnen.
2. Vispa ihop äggvita, wasabi och salt, fördela blandningen över ärtorna ( Enklast är att hälla i ärterna i burken och röra om försiktigt,) och rosta ytterligare i 15 minuter.
3. Servera som snacks till fördrink eller som tillbehör på en asiatisk buffé.
Växten växer naturligt längs bäckbäddar i bergsfloddalar i Japan. De två huvudsakliga sorterna på marknaden är E. japonicum ‘Daruma’ och ‘Mazuma’, men det finns många andra. Den äldsta registreringen av wasabi som livsmedel dateras till 800-talet e.Kr. Wasabis popularitet i engelsktalande länder har sammanfallit med sushis popularitet och växte stadigt med början omkring 1980.
På grund av problem som begränsar den japanska
wasabiväxtens massodling och därmed ökar dess pris och minskad tillgänglighet utanför Japan, används den västerländska pepparrotsväxten i allmänhet i stället för den japanska pepparroten. Denna version kallas vanligen för “västerlänsk wasabi” i Japan
Daniel (verifierad ägare) –
Mary (verifierad ägare) –
Ann-Christin Alfredsson (verifierad ägare) –