Gochugaru Chiliflingor
Gochugaru Chiliflingor är ett måste i köket för alla som älskar det koreanska köket. Det är en populär krydda för gochujang, soppor och grytor, Kimchi och till och med gurksallad.
Den är gjord av soltorkad röd chilipeppar som är utan kärnor. Denna process resulterar i en pulverformig konsistens som är finare än krossade rödpepparflingor.
Krossade rödpepparflingor
Gochugaru Chiliflingor är en viktig del av det koreanska köket. De används för att göra kimchi, gochujangpasta, kryddiga soppor och grytor och kryddig gurksallad.
De bästa flingorna är gjorda av soltorkade paprika som kallas “taeyangcho” (eller Taeyang Cho) som ger en mer levande röd färg än industriellt värmetorkade sorter. Leta efter en produkt som har en “taeyangcho”-beteckning på etiketten för att få den bästa smaken och konsistensen.
Ett annat bra alternativ är paprikapulver. Paprikapulver har samma konsistens och färg som gochugaruflingor men är lite mildare i värmen.
Krossade rödpepparflingor är ett bra substitut för gochugaru i vissa recept. De erbjuder en måttlig mängd värme och är en mångsidig ingrediens att lägga till grönsaksrätter, kött, kimchi och nudlar. De finns på många exklusiva livsmedelsbutiker, asiatiska marknader och online.
Ett annat bra alternativ till gochugaru är chilipulver. Detta pulver görs vanligtvis med en blandning av flera pepparvarianter och kan innehålla cayennepeppar.
Den kan vara lite kryddigare än gochugaru, men den har en robust smak och komplex smak som kompletterar andra ingredienser väl. Det kan vara ett utmärkt val för kimchi och andra rätter som kräver extra krydda.
Chile Pasilla
Chile pasilla (uttalas pah-SEE-yah) är den torkade formen av en mogen chilaca chilipeppar. Dess mörkt rynkiga hud påminner om ett litet russin och dess namn kommer från det spanska ordet pasilla, som betyder “litet russin”.
Liksom anchopeppar har de en jordig fruktig smak och är mildare än guajillo chili men hetare än mulato paprika. De är ett bra substitut för gochugaru i många recept.
De är också ett bra val i mexikanska rätter som är avsedda att ätas med tortillas, som enchiladas eller tacos. Detta beror på att dessa chili har mindre värme än många andra paprika, så de kommer inte att övermanna maträtten.
Dessa chili är populära i Mexiko och kan köpas i många butiker över hela landet. Om du inte kan hitta dem, försök att söka på nätet efter betrodda leverantörer. Förvara torkad chili på en sval torr plats för att förhindra fuktförlust. De har en hållbarhet på upp till ett år, men bör användas inom tre till sex månader för bästa smak.
Byadgi Chile
Om du letar efter en mer autentisk krydda för att ge smak och värme till din nästa indiska rätt, behöver du inte leta längre än Byadgi chili. Även känd som kaddi chili, är denna heta paprika lite som Kashmiri men mycket kryddigare (50 000 till 100 000 Scoville värmeenheter).
Denna chile är populär bland indiska kockar på grund av dess aromatiska och kryddiga smaker som sitter kvar i munnen långt efter att den har ätits. Det är också känt för sin rika röda färg, vilket beror på oleoharset som det naturligt producerar när det är torrt.
Det är ett bra val för dem som gillar en stark, robust kryddig smak som passar bra till fläsk och starka ostar. Det är också en bra ersättning för paprika, som kan vara svår att köpa i vissa områden. Gochugarus Byadgi Chile kommer från Indien och finns i flingor och pulverform. Detta gör den till en mångsidig krydda som kan användas till många olika rätter.
Edward Martinez (verifierad ägare) –
Nöjd
Anita (verifierad ägare) –
Dalen R. (verifierad ägare) –
Bra kvalite på kryddorna
Lars (verifierad ägare) –
Har inte provat det än
Alexander (verifierad ägare) –
Lars Hodin (verifierad ägare) –
Lars Sundin (verifierad ägare) –
vet ej
Kim K. (verifierad ägare) –
Spännande och smakrik fantastiskt fin färg .
Anonym (verifierad ägare) –
Behaglig styrka
Yvonne Järner (verifierad ägare) –
Peter Ohlsson (verifierad ägare) –
Mycket användbar,även till annat än asiatisk mat
G (verifierad ägare) –
🌜👍🌛
Jenny E. (verifierad ägare) –
Kryddorna var bra förpackade och ser väldigt fina ut. Har inte hunnit använda mig av det ännu.
Anonym (verifierad ägare) –
Anonym (verifierad ägare) –
Kenneth Gebelius (verifierad ägare) –
Anna Wester (verifierad ägare) –
Thomas (verifierad ägare) –
Rose-marie Jansson (verifierad ägare) –
Har ej använt än.
Anonym (verifierad ägare) –
Marie-Louise Dickèr (verifierad ägare) –
Lika ovan
Ann (verifierad ägare) –
Mia H. (verifierad ägare) –
Inte testat än, ska göra kimchi.
Lars Holger Bergman (verifierad ägare) –
Anonym (verifierad ägare) –
Per Brask (verifierad ägare) –
Plastpåse duger, men burk hade varit bättre. 😉
Marianne (verifierad ägare) –
Magnus Skogs (verifierad ägare) –
Christine (verifierad ägare) –
Agneta Karlsson norström (verifierad ägare) –
Jättefin och god
Thilinie P. (verifierad ägare) –
Gjorde gurka kimchi och det var supergott.
Filip Zizka (verifierad ägare) –
Lotta C. (verifierad ägare) –
Britt-Marie (verifierad ägare) –
Linda Colm (verifierad ägare) –
Jag hade nog föredragit papperspåsar men det kanske inte är det mest optimala för kryddor. Annars tipptopp
Michelle (verifierad ägare) –
Supernöjd och fantastiskt goda kryddor 💖
Carlos Beauregard Camp (verifierad ägare) –
Allroundkrydda redan. Fyllig smak, måttlig hetta.
Per Arne Elmqvist (verifierad ägare) –
Den du! Lysande!