“Butikens topp”, med vilket här menas “kryddbutikens finaste (blandning) – Ras el Hanout ! En unik kryddblandning från Marocko. Full av smak och passar till mycket !
69.90 kr(50 gram)
Endast 1 kvar i lager,
15% rabatt på hela köpet vid köp av minst 5 valfria kryddor!
Antal
Du sparar
Ditt pris
5 +
15%
59.42 kr
Endast 59,90kr för frakt!
Hållbarhet minst 6 månader.
Order lagd före 13.00, skickas samma dag
Kryddorna handpackas per order,varje dag!
Kryddpåsar
Våra förpackningar
Klarna
Swish (SE)
MasterCard
Visa
PayPal
Köp 5 valfria kryddor, få 15% rabatt!
Kryddor av mycket hög klass med leverans till dörren nästa vardag!
Miljövänlig packning
Vid köp av tre påsar eller flera av samma krydda packar vi dem i en större påse för att spara resurser. Skriv i meddelandefältet i kassan om det gäller presenter, så packar vi dem separat.
Ras el Hanout – Butikens topp: En kryddblandning som tar dig till Nordafrika
Upptäck Nordafrikas kryddskatt!
Ras el Hanout, som betyder “butikens topp”, med vilket här menas “kryddbutikens finaste (blandning) på arabiska, är en legendarisk marockansk kryddblandning som andas mystik och smakrikedom. Denna unika blandning är en hyllning till Nordafrikas kulinariska traditioner och används flitigt i Marocko och Tunisien för att ge rätter en exotisk och komplex smakprofil.
En symfoni av smaker
Vår Ras el Hanout är en mästerlig kombination av en mängd exotiska kryddor, var och en med sin egen karaktär och bidrag till den totala smakupplevelsen:
Värme och hetta: Långpeppar och svartpeppar ger en behaglig hetta som väcker smaklökarna.
Jordiga toner: Koriander och spiskummin bidrar med en jordig och mustig bas.
Friskhet och sötma: Ingefära och fänkål ger en friskhet och en lätt sötma som balanserar de andra smakerna.
Aromatiska kryddor: Gurkmeja, muskotnöt, galangal, kryddnejlika, kardemumma, stjärnanis och kanel skapar en komplex och förförisk arom.
En touch av blommor: Lagerblad och lavendelblommor ger en subtil blommighet som förhöjer smakupplevelsen.
Användningsområden:
Ras el Hanout är en mångsidig kryddblandning som kan användas till en mängd olika rätter:
Nordafrikanska ris- och vilträtter: Ge dina ris- och vilträtter en autentisk nordafrikansk touch.
Couscous: Krydda couscousen för en smakrik och aromatisk måltid.
Får- och köttgrytor: Använd Ras el Hanout för att ge dina grytor en djup och komplex smak.
Desserter: Experimentera med att använda kryddblandningen i desserter för en spännande twist.
Varför välja vår Ras el Hanout?
Autentisk smak: En genuin kryddblandning som fångar den sanna smaken av Nordafrika.
Hög kvalitet: Tillverkad med noggrant utvalda kryddor av högsta kvalitet.
Mångsidig användning: Passar till en mängd olika rätter och tillagningsmetoder.
Exotisk smakupplevelse: Ta dina smaklökar på en resa till Nordafrika.
Allergiinformation: Kan innehålla spår av selleri och senap.
Förpackningsstorlek: 50gram
Förvaring: Förvara på en sval torr plats, ej över normal rumstemperatur.
Låt Ras el Hanout bli din hemlighet till fantastiska smakupplevelser! Beställ din egen “Butikens Chef” idag!
Recepttips:
Hummus al Tahina
Ingredienser för 4 personer:
500 kikärtor per burk
1 lök
3 vitlöksklyftor
2 matskedar yoghurt
3 matskedar citronsaft
50 g sesamfrön
1 msk pinjenötter
1-2 msk Ras el Hanout
80-100 ml jordnöts-, solros- eller orostad sesamolja
salt, paprikapulver
Korianderblad eller plattbladpersilja till garnering.
Beredning av Hummus al Tahina:
Rosta pinjenötterna i en panna utan fett tills de blir lätt bruna. Avsätta.
Skala löken och vitlöken och hacka fint. Hetta upp 4 matskedar olja i en djup panna och fräs båda tills de blir genomskinliga. Tillsätt kikärtorna och täck väl med blötläggningsvattnet. Koka upp en kort stund och låt puttra på svag värme i två timmar.
Låt kikärtorna rinna av genom en sil, samla upp kokvätskan och ställ åt sidan. Purea kikärtorna fint. Blanda i 1-2 msk tahinipasta, yoghurt och 2 msk citronsaft och krydda med Ras el hanout krydda efter önskad intensitet. Du kanske vill tillsätta lite citronsaft för en lite syrlig ton.
Friterade Ras El Hanout-grönsaker
Ingredienser för 4 personer:
6 vårlökar
1 zucchini
100 g rotselleri
3 morötter
200 g konserverade bondbönor
250 g tomater
4 matskedar olivolja
½ tsk Ras el Hanout
salt, peppar, färska myntablad
Förberedelse:
Rengör grönsakerna och skär dem i lagom stora bitar och skiva morötterna. Häll av vita bönor i en sil. Dela tomaterna och ta bort kärnorna. Hetta upp oljan i en panna och fräs selleri och morötter i 3 minuter.
Tillsätt löken och zucchinin och fräs ytterligare 3 minuter. Tillsätt bönor och tomater, krydda med ras el hanout, salt och peppar och koka på svag värme i ytterligare 5 minuter. Strö myntablad på toppen.
"-Jag önskar att jag hade hört talas om Kryddhyllan tidigare. Deras kryddor är så mycket fräschare än de i min lokala butik. Jag blev förvånad över skillnaden i smak"
Amalia Aho (verifierad ägare) –
Anders C. (verifierad ägare) –
Har inte hunnit prova den ännu
Ingalill (verifierad ägare) –