Bittra Aprikoskärnor
Våra 100% naturliga aprikoskärnor är högkvalitativa och ger en läcker smak till dina måltider. Dessa kärnor är en mycket bra källa till amygdalin, en förening som finns naturligt i många livsmedel. Med våra aprikoskärnor kan du njuta av den rika smaken utan att behöva oroa dig för tillsatser eller andra onödiga ingredienser.
Dessa hela aprikoskärnor har en kraftfull smak som tydligt skiljer sig från de vanliga söta varianterna och ger dina recept en unik karaktär. Du kan enkelt finhacka dem och tillsätta i kakor, muffins eller bröd för att ge bakverken en diskret ton av bittermandel. Ett annat tips är att använda malda aprikoskärnor i hemmagjord marsipan, där deras bitterhet tillför en spännande dimension till klassiska desserter.
ANVÄNDNING
En del föredrar att äta aprikoskärnor direkt, men deras kraftiga och bittra smak gör att de oftast blandas i annan mat, som smoothie, müsli eller soppa. Varför inte testa att skapa egen marsipan?
Hemgjord marsipan
Ingredienser:
3 dl mandlar (av bra kvalitet)
2 tsk rivna aprikoskärnor
5 dl kokossocker
3 st äggvitor
Börja med att mixa mandlar, aprikoskärnor och kokossocker tills smeten blir slät. Häll sedan över massan i en bunke. Tillsätt äggvitorna en i taget och knåda in dem för hand till du får en riktigt mjuk och slät deg. Forma marsipanen precis som du vill och låt den sedan vila i kylen i minst ett par timmar före servering.
Näringsvärde per 100 g:
Energivärde 2588 kJ/624 kcal
Protein 26 g
Kolhydrater 14 g
Fett 52 g
– varav mättat 4,4 g
– varav omättat 30 g
– varav fleromättat 15 g
Kostfiber 0,8 g
Natrium 4,8 mg
Kalcium 27 mg 3%*
Kalium 611 mg 31%*
Fosfor 518 mg 74%*
Järn 9,4 mg 67%*
Magnesium 239 mg 64%*
Zink 4,3 mg 43%*
Vitamin C 5,1 mg 6%*
Vitamin E 20 mg 167%*
*Rekommenderade dagliga intag (RDI)
Förvaring: | Förvara öppnad produkt i kylskåp , Skafferi (torrt & svalt) , Utom räckhåll för barn |
OBS! Dosering och förvaring
Ät inte för många aprikoskärnor! Amygdalinet kan utveckla vätecyanid efter förtäring. Rekommenderad dos är 2 st/dag. Om du äter för många bittra aprikoskärnor kan det orsaka illamående, kräkningar, yrsel, hjärtklappning och i allvarliga fall även medvetande- och andningspåverkan.
OBS! förvara aprikoskärnorna utom räckhåll för barn!
Recensioner
There are no reviews yet