Tomatpulver ekologiskt
Matlagning Med Tomatpulver
Det finns två huvudsakliga sätt att laga mat med tomatpulver. Förmodligen är det mest spännande sättet att använda den som krydda eller smaksättare. Du kan införliva det i krydda, strö det över kyckling och fisk innan stekning, eller över rostad potatis och andra rotfrukter, i bröddegar, eller som smaksättning eller garnering ovanpå kokt ris, pasta, grönsaker eller ägg. Tillsatt till soppor ger den en djup, intensiv tomatsmak. Det är fantastiskt stänkt över popcorn eller majskolvar. Och för en riktig njutning, strö den över tjocka skivor av färska sommartomater.
Du kan också använda ekologiskt tomatpulver som en omedelbar tomatpuré, vilket definitivt är praktiskt när ett recept kräver en liten mängd tomatpuré, som 1 matsked, vilket ger dig det mesta av en burk, som oundvikligen blir möglig i kylen. Kombinera istället lika delar tomatpulver och varmt vatten för att motsvara mängden tomatpuré du behöver. Så till exempel, för att göra 1/2 dl tomatpuré, skulle du kombinera 2 matskedar tomatpulver och 2 matskedar varmt vatten. Du kan justera proportionerna för att göra din pasta tjockare eller tunnare. Du kan till och med göra tomatsås, tomatjuice eller tomatsoppa på samma sätt.
Tomatpulver är gjord av hel frukt av tomater. Produktionsprocessen av tomatpulver inkluderar krossning av färsk frukt, koncentrering av juicen, spraytorkning med het gas, uppsamling av torkat pulver och siktning av pulvret. Tomatpulver är rikt på lykopen, C-vitamin och många andra skyddande näringsämnen. Den har antioxidantegenskaper, och den är till hjälp för att förbättra immuniteten, förbättra hudens hälsa och hjälpa matsmältningskanalen.
Utseende: rött pulver
Arom: typisk för arten, aromatisk
Smak: aromatisk, fruktig, söt
Kornstorlek: mald
Förvaring: Förvaras på en sval, torr plats.
Produkten tenderar att klumpa sig, se till att den förvaras så perfekt som möjligt (förpackad i en lufttät påse på en torr och mörk plats).
Ursprungsland: Spanien
Förpackning: 40 gram (plastpåse)
Vad är tomatpulver?
Tomatpulver är en produkt gjord av malda, torkade tomater som kan användas som krydda, krydda och garnering, samt en bas för att göra flytande tomatpreparat som tomatpuré och tomatsås.
Vad smakar tomatpulver?
I sin pulverform ger tomatpulver en träff av ren tomatsmak, med all den ljusa, komplexa syra du förväntar dig av tomater men koncentrerad i pulverform. Det är som essensen av tomat. När den är rekonstituerad är den lite smakrik som tomatpuré eller tomatsås. Du kan koka ner detta för att koncentrera smakerna och karamellisera sockret, och du kanske vill lägga till salt och andra kryddor.
Är tomatpulver bra för hälsan?
Näringsmässigt kraftpaket: Tomatpulver har en rik källa till vitamin A och C, som inte bara försvarar immunförsvaret, utan också skyddar ögonens och hudens hälsa. Det är också rikt på mineraler som folat, kalium, magnesium och järn som stödjer ett brett spektrum av metaboliska processer i kroppen.
Smakar torkade tomatflingor bra?
Torkade tomatflingor är det bästa sättet att göra det bästa av sommartomater. Med en underbart koncentrerad söt tomatsmak är torkade tomatflingor en smakrik ingrediens för soppor, pizzor, grytor, dipp, såser, kött, smörgåsar, pasta, sallader eller ost- och charkuteribrädor.
Vad innehåller tomatpulver?
Tomatpulver innehåller vitamin C 125 mg, lykopen 1,41 mg, järn 3,99 mg, fosfor 173 mg, kalcium 80 mg, magnesium 126 mg, zink 2,71 mg, koppar 0,876 mg, mangan 1,83 mg, natrium 121,60 mg per 1 g kalium 80 mg per 1 g 0,60 mg. .
Åsa Svensson –
Lisbeth (verifierad ägare) –
Björn Möllersten (verifierad ägare) –
Kenneth G. (verifierad ägare) –
Annika H. (verifierad ägare) –
Per-Arne (verifierad ägare) –