Red Hot Chili krossad
“Upplev den brinnande smaken av Thailand med vår Red Hot Chili krossad!
Direkt från de solmogna fälten i Thailand kommer vår högkvalitativa, krossade röda chili. Varje burk är fylld med en intensiv arom och en hetta som kommer att sätta eld på dina smaklökar. Känn värmen sprida sig i munnen och smaka den autentiska, thailändska smaken i varje tugga.
Vad gör vår chili så speciell?
- Hantverksmässigt framställd: Vi använder bara de allra finaste, mogna chilifrukterna, både frukt och frön, för att säkerställa en rik och komplex smak.
- Perfekt balans: Vår chili har en Scovillestyrka på 70.000 – 100.000, vilket ger en härlig balans mellan hetta och smak.
- Mångsidig användning: Använd den för att skapa autentiska thailändska rätter som Pad Thai, Massaman Curry och Tom Yum, eller addera en het kick till dina favoriträtter, som pizza, pasta och soppor.
Receptförslag:
Kyckling Tikka Masala med en extra hetta
Denna klassiska indiska rätt får en extra kick av vår krossade chili.
Ingredienser:
- 500g kycklingfilé, tärnad
- 1 stor lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 bit färsk ingefära (ca 2 cm), riven
- 1 tsk garam masala
- 1 tsk korianderpulver
- 1/2 tsk kumminpulver
- 1/4 tsk cayennepeppar
- 1/2 tsk gurkmeja
- 1/4 tsk röd chiliflakes
- 1 tsk krossad röd chili
- 1 burk (400g) krossade tomater
- 4 dl matlagningsgrädde
- Salt och peppar efter smak
- Färsk koriander, hackad, till garnering
Gör så här:
- Marinera kycklingen: Blanda kycklingtärningarna med hälften av garam masala, korianderpulver, kumminpulver, cayennepeppar, gurkmeja, röd chiliflakes och krossad röd chili. Låt marinera i minst 30 minuter, gärna längre.
- Fräs: Hetta upp olja i en stor kastrull eller gryta. Fräs lök, vitlök och ingefära tills löken är mjuk.
- Tillsätt kryddor: Tillsätt resten av garam masala, korianderpulver, kumminpulver, cayennepeppar, gurkmeja och röd chiliflakes. Fräs i ytterligare en minut för att släppa aromerna.
- Tillsätt kyckling och tomater: Tillsätt den marinerade kycklingen och fräs tills den är genomstekt. Häll i de krossade tomaterna.
- Låt puttra: Låt allt puttra på låg värme i ca 15-20 minuter, eller tills såsen har tjocknat.
- Smaka av: Smaka av med salt och peppar. Rör ner matlagningsgrädden och låt sjuda i ytterligare några minuter.
- Servera: Servera kyckling tikka masala med ris eller naanbröd och toppa med färsk koriander.
Tips:
- Anpassa styrkan: Vill du ha det ännu starkare? Tillsätt mer krossad röd chili eller en nypa cayennepeppar.
- Serveringsförslag: Servera med raita (yoghurt med gurka och mynta) för att balansera den starka smaken.
Varför vänta? Upplev den äkta smaken av Thailand med vår Red Hot Chili krossad. Beställ din idag och låt smaksensationerna börja!”
Näringsinformation per 100g/ml
Energi: 1530Kj / 366kcal,
Fett: 16g, varav mättade: 2.5g,
Kolhydrater: 33g, varav sockerarter: 0g,
Fibrer: 21g,
Protein: 12.5g,
Salt: 2.72g
Anonym (verifierad ägare) –