Hela Senapsfrön
Gula senapsfrön är fantastiska för pickles, Rubs, kryddblandningar eller för att göra din egen hemlagade senap.
Hela Senapsfrön har varit mycket uppskattade kulinariska oljefrön som har använts sedan urminnes tider. Hela Senapsfrön innehåller flavonoid- och karotenoidantioxidanter. Senapsfrön och dess olja har traditionellt använts för att lindra muskelsmärta, reumatism och artritisk smärta.
Hela senapsfrön har lite arom och måste malas för att smakerna ska vakna till liv. Enzymet myrosinas är det som ger senap dess skarpa smak och penetrerande värme. Det är dock ett rörigt enzym. Vatten måste tillsättas för att enzymets smak ska blomma och temperaturen spelar roll. Kallt vatten kommer att säkerställa en senapspasta som är intensivt varm, bitter, sur och skarp (möjligen till den grad att den är oätlig om vattnet är iskallt). Varmt vatten kommer att mildra det och binder ihop smakerna.
Hela Senapsfrön använder du för att göra vinägrettdressingar, marinader, pickles och chutneys. Rosta och låt svalna, kombinera sedan med andra indiska kryddor för att göra en curry eller annan indiskt rätt.
Smak och doft: bittersött
Produktstil: Hela
Förvaring: Förvaras svalt, torrt.
Hållbarhet: 4 år
Ursprungsland: Indien
Linda Silberg (verifierad ägare) –
Linda Runesson (verifierad ägare) –
Bosse Lindqwist (verifierad ägare) –
Greta H. (verifierad ägare) –
Janne (verifierad ägare) –
Nina Nummelin (verifierad ägare) –
Linda Colm (verifierad ägare) –