När är det egentligen dax att slänga kryddor?

När ska man slänga kryddor?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Professionella kockar rekommenderar att kryddor kastas ut och byts ut var sjätte månad. Men för en budgetmedveten familj är det inte realistiskt att bara använda kryddor i sex månader, särskilt om du har en mängd olika kryddor och kryddor.

De flesta människor har inte råd att byta ut alla sina kryddor var sjätte månad, den verkliga frågan är hur lång tid kan du gå innan du behöver slänga kryddor.

En bättre tumregel är att överväga styrkan hos kryddorna. När du ska använda en krydda, öppna behållaren och sniffa lite. luktar det som förväntat? Har krydddoften bleknat sedan du senast använde den?

Om doften verkar ha avtagit kan du prova med att öka mängden krydda du använder, var försiktig bara så att du inte går för långt med detta. Om receptet kräver en 1/2 tsk, använd en hel tsk istället.

Var försiktig så att smaksättningen eller kryddan inte har förändrats i doften allt för dramatiskt, och om det istället för att bara vara en blek version av den ursprungliga kryddan, luktar det något konstigt om den, släng ut den när du är osäker.

Om du ser en butik som har ett bra erbjudande på kryddor, vilket de gör några gånger om året där de sänker priserna så kraftigt att det gör det värt att ersätta en del av dina kryddor, gå igenom ditt kryddskåp och öppna var och en och se om något behöver bytas ut.

Försök att göra detta så nära början av rean som möjligt eftersom de mest populära örterna och kryddorna vanligtvis säljs ut från dessa livsmedelsbutiker ganska snabbt eftersom många människor har exakt samma idé.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *