Pequin chili är en odlad form av de vilda chilisorterna Chiltepin eller Tepin som förekommer i Syd- och Centralamerika. Denna typ av chili trivs särskilt bra i ökenliknande, heta regioner i Mexiko, New Mexico eller Texas.
Pequin Chilin är förmodligen uppkallad efter det spanska-portugisiska ordet “pequeño”, som kan översättas till “liten” eller liten chili. Ibland kallas pequin också ¨ fågelchili ¨, inte att förväxla med ¨bird eye chili ¨ från Afrika.
Fåglar älskar den fruktiga doften av den tunnväggiga Pequin-chilin.
Denna typ av chili har en söt, lite citronaktig doft, ibland med rökiga nyanser.
Pequin chili har en behaglig eldig värme och är lämpliga för salsor, soppor, grytor, pasta, såser och kryddig tex-mex.
Produktstil: Mald
Scovillestyrka: 30.000 – 60.000
Smak & Doft: Skarp, het
Hållbarhet: 2 år
Förvaring: Förvaras svalt, torrt.
Ursprungsland: Equador
Pequin chili är högt värderad i Mexiko och kostar ofta mer än 10 gånger priset för andra chili, men deras odling är begränsad på grund av låg frönsgroning (15 % genomsnittlig grobarhet) och mottaglighet för sjukdomar. Pequins föredrar måttliga nyansnivåer (35 % skugga) och daglig vattning, även om de tål torka. I det vilda växer Pequins i trädens underbebyggelse som perenner; under odling odlas de som ettåriga eftersom sjukdomskänslighet begränsar deras tillväxt. Frön gror inom 7 till 28 dagar, kräver 60 till 90 dagar för att utveckla plantor och kräver 90 till 100 dagar efter transplantation för att producera kommersiell frukt.
Vikt
30 g
Dimensioner
22 × 15 × 4 cm
Välj Vikt
20 gram, 50 gram, 100 gram
Recensioner
There are no reviews yet
Bli först med att recensera ”Pequin Chili” Avbryt svar
"-Jag önskar att jag hade hört talas om Kryddhyllan tidigare. Deras kryddor är så mycket fräschare än de i min lokala butik. Jag blev förvånad över skillnaden i smak"
Recensioner
There are no reviews yet