Magisk kryddblandning med lätt rökig smak. Idealisk för biffar, grillade, spettiga och knapriga stekar, skivat kött, fyllda köttgrillar, köttfärslimpa, köttfärs och kryddiga såser. Med Argentinsk BBQ Krydda kan du trolla fram fantastiska barbecuesåser och marinader.
54.90 kr(100 gram)
Finns i lager
15% rabatt på hela köpet vid köp av minst 5 valfria kryddor!
Magisk kryddblandning med lätt rökig smak. Idealisk för biffar, grillspett och knapriga stekar, skivat kött, fyllda köttgrillar, köttfärslimpa, köttfärs och kryddiga såser. Med Argentinsk bbq krydda kan du trolla fram fantastiska barbecuesåser och marinader.
Vår argentinska BBQ krydda är utan tvekan den mest mångsidiga av vår linje av bbq-kryddor. Använd denna rika kryddblandning för att smaksätta kött, pizza eller till och med grönsaker.
Du kan också lägga till en rökig, kryddig touch till din bakade brie på grillen. Eller tänd upp din kolgrill och gnid in den på filén precis innan du grillar.
Det är en riktig fröjd! Använd vår argentinska bbq krydda på ditt kött och gör det precis som en riktig Buenos Aires-asado.
Recepttips “Eldgrops” – Biffar
Ingredienser:
4 höft- eller bakdels biffar, 250g vardera
2 matskedar ARGENTINSK BBQ Krydda
1 tsk farinsocker
4 msk olja
Tillagning:
Tvätta biffarna och torka dem. Gnid sedan in Argentinsk bbq krydda.
Strö sockret över biffarna och pensla med olja.
Grilla biffarna på grillen ca 4-6 minuter på varje sida.
Den ultimata guiden till argentinsk grill, en parad av långsamt stekt kött
En parad av långsamt stekt kött tillsammans med örtig chimichurri-sås, argentinsk grillning är en av de läckraste grillstilarna i världen. Känd som asado, denna grillform är vanligast i Argentina och Uruguay. Kött är ett sätt att leva i Argentina eftersom den genomsnittliga argentinaren konsumerar otroliga 60 kg!! nötkött per år, och kommer på andra plats efter Uruguay när det gäller nötkött per capita.
En argentinsk asado är utsökt för alla sociala sammankomster och perfekt genomförbar med rätt verktyg och ingredienser. Allt du behöver är rätt nötkött, argentinsk bbq krydda och tekniker.
Historia
Boskap introducerades till Argentina på 1500-talet av spanjorerna. Den första boskapsrasen var Turdetano, en spansk ras. Så småningom skulle även andra raser som den brittiska Angus och Shorthorn importeras för att förbättra köttkvaliteten. Boskap passade naturligt till Argentinas vidsträckta slätter och klimat. I början av 1700-talet beräknades omkring 40 miljoner nötkreatur finnas i Argentina. Dessa enorma antal gjorde att nötkött kunde vara både billigt och rikligt.
Männen som uppfostrade dessa boskap är kända som gauchos och det var dessa arbetare som födde traditionen med argentinsk asado. Gauchos grillade nötkött som en social sammankomst och åt allt från kött till slaktbiprodukter som sötbröd och juver. En populär metod var att sprida och fästa en liten ko på ett asado-kors, som är en metallram stakad i marken över långsamt brinnande kol.
Grillen
De flesta argentinare grillar på en grill i parrilla- eller Santa Maria-stil. Det finns flera skillnader mellan en parrilla och en amerikansk kolgrill. För det första har parrillas en sidobrännbox som gör att grillaren kan lägga till ved för att tanka kolen. För det andra är parrillan byggd för att ge grillare enkel tillgång till kolbädden. Parrillas kommer också att fodras med värme eldfasta tegelstenar för att fokusera eldens värme tillbaka upp till grillgallren tillsammans med en dedikerad eldlåda på ena sidan där ved eller träkol bränns ner till glöd. Detta ger parrillan en unik flexibilitet i temperatur och brandkontroll.
När de heta kolen faller genom botten av korgen, skjuter asadoren in dem under grillgallren för att laga mat, De kan stapla kolen högt för att bränna kött eller kratta dem i ett tunt lager för låg och långsam tillagning. Den andra nyckelfunktionen för alla gauchogrillar är ett rörligt grillgaller som kan flyttas närmare värmen eller höjas bort från kolen för att kontrollera värmens intensitet.
Det finns två vanliga stilar av argentinska grillar. Det finns den traditionella parrillan där grillgallret styrs med en justeringsarm på sidan av grillen, och sedan finns det Santa Maria-grillen som har en överliggande montering och ett hjul för att höja och sänka gallren.
Köttet
Nötkött är mittpunkten i den argentinska asado. Medan fläskchorizos eller blodkorv är populära, är nötkött stjärnan. Stycken som är bekanta för amerikaner som bife de chorizo (NY-remsor), ojo de bife (ribeye) och entraña (skirt steak) är alla populära. På grund av den unika uppsättningen av parrillan älskar argentinare att långsamt tillaga stora snitt som inte traditionellt är populära för amerikansk grillning, till exempel korta revben.
För att förbereda ett kort revbensspjäll i asado-stil rekommenderar den argentinska kocken och stjärnan i sociala medier Alejo Frugoni att du placerar den skurna med bensidan nedåt på grillen under cirka 70 % av tillagningstiden (ungefär en och en halv timme för ett stort fyrbenigt kort revbensspjäll) ). Att tillaga revbenet med benet på grillen skyddar köttet från att torka ut och ger fettet. Vänd sedan revbenet en gång till den feta sidan (benet kommer nu att vara på toppen) i cirka 30 minuter.
En viktig asado-skillnad är den argentinska preferensen för mer välstekt kött jämfört med de flesta amerikanska ätare. Detta kommer ner till en kontrast i nötköttspreferenser mellan de två kulturerna. Amerikanska ätare föredrar i genomsnitt ömhet. Men argentinare lägger en premie på snittar med en intensiv biffig smak, vilket är vanligast i snitt som kräver längre tillagning vid lägre temperaturer. Det korta revbenet och bringan är bra exempel på dessa snitt. De flesta argentinare njuter av sitt nötkött tillagat medelhögt. Om du letar efter en sällsyntare kötttemperatur på en argentinsk asado, begär bara att din biff ska tillagas “a punto a jugoso”, rosa och saftig.
Smaksättningen
Asado handlar om att bibehålla den naturliga smaken av nötkött, så marinader eller krydda är sällsynta. För en riktig argentinsk touch, använd ett speciellt grillsalt som kallas sal parrillero eller motsvarande. Det är ett tungkornigt salt som löser sig långsamt och perfekt för långsam grillning av nötkött. Ibland används även lite svartpeppar till smaksättning.
Den berömda syrliga och örtartade chimichurrisåsen är en vanlig syn för alla asado. Det finns inte ett standard chimichurri recept eftersom varje argentinsk familj har sin egen version. Vanligtvis innehåller chimichurri en kombination av finhackad persilja (koriander och oregano är också vanliga) med pressad vitlök, finhackad chili, lök, allt utrört med salt, olja och vinäger. Traditionellt skärs ingredienserna i tärningar och vispas sedan ihop med en gaffel tills emulgering sker. Nuförtiden använder många människor en matberedare eller mixer för att spara tid även om vissa tycker att denna metod ger en lite bitter smak i den färdiga såsen. En annan populär krydda är salsa criolla, som är en blandning av hackade tomater, paprika, vitlök, chili, koriander med vinäger och olja.
"-Jag önskar att jag hade hört talas om Kryddhyllan tidigare. Deras kryddor är så mycket fräschare än de i min lokala butik. Jag blev förvånad över skillnaden i smak"
Kjell Fredriksson (verifierad ägare) –
Anonym (verifierad ägare) –
Christina Vindelfors (verifierad ägare) –
Luis G. (verifierad ägare) –
Björn Karlsson (verifierad ägare) –