Fem kryddor blivande kockar måste ha i sitt skafferi

Fem kryddor måste för blivande kockar

“5 Måste ha” kryddor för blivande kockar

Listan över måste-kryddor för blivande kockar är oändlig och du måste investera i en mängd olika för att göra dina måltider unika. Paprika är ett bra exempel. Den tillför en komplex och kryddig smak och är rik på antiinflammatoriska egenskaper. Paprika ger också en lakritssmak till rätter. Swiss Professional Degree kombinerar kunskap om hotellledning med färdigheter inom kulinarisk konst.

Paprika

Paprika är en av de hetaste kryddorna som finns, och den finns i många livsmedelsbutiker. Denna söta kusin till chilipepparen tillför en touch av värme och en rostig röd färg till dina rätter. Oavsett om du gör mac och ost eller kycklingvingar, kommer paprika säkerligen att tillföra en unik smak och färg till din maträtt. Du kanske upptäcker att en nypa inte kommer att förstöra smaken på din maträtt, men lite kommer att förstärka varje maträtt.

Paprika är en rik, komplex krydda

Paprika är en mångsidig krydda med söta och jordnära toner. Den används för en mängd olika ändamål, inklusive salta rätter, samt en krydda för kött och ägg. Dess livfulla färg är också ett bra försäljningsargument för kryddan, som vanligtvis används i butiksköpt paprika. När den används i matlagning, kompletterar paprika de naturliga smakerna hos många olika typer av kött.

Paprika är en antiinflammatorisk krydda

Paprika är en pepparbaserad krydda som har många hälsofördelar. Dess antioxidantegenskaper hjälper till att bekämpa inflammation och sjukdomar. Det kan hjälpa till att förebygga vissa cancerformer och autoimmuna tillstånd. Kockar som lagar mat med paprika kan förvänta sig att se sina recept förbättra sina kunders hälsa. Här är fem anledningar till varför paprika är en antiinflammatorisk krydda:

Paprika ger lakritssmak

Paprika är en ingrediens som finns i många typer av kök, inklusive spanska och sydamerikanska. Det bidrar också med en kryddig lakritssmak till rätter. Det används i salta rätter som kött och grönsaker, och även i marinader och kryddor. Paprika har också många andra användningsområden, som att lägga till färg. Det används också i marinader och kan ersätta saffran i vissa rätter.

Kummin

Kummin är en krydda som ger en varm smak och jordnära färg till rätter. Den är särskilt populär bland vegetarianer och kan användas för att krydda soppor och grytor. Det kan också läggas till marinader. I matlagning passar spiskummin bra med vitlök, ingefära och koriander. Det är en mångsidig krydda och kan användas för att ge smak åt många typer av kött.

Oregano

Oavsett om den är i hel form eller mald, ger oregano rätter en pepprig tugga och en fräsch mintiga doft. Denna krydda har sitt ursprung i Grekland och användes inte i stor utsträckning förrän efter andra världskriget, men den har snabbt tagit sig in i hjärtat av det amerikanska köket. Denna mångsidiga ört är utmärkt för tomaträtter, men den är också ett bra komplement till omeletter, pasta, grönsaker och vinägretter.

Gurkmeja

Det finns några grundläggande kryddor som du behöver i ditt kök för att bemästra olika asiatiska rätter. Gurkmeja är en av dem. Den gul-orange kryddan är en del av ingefärsfamiljen och ger en behagligt blommig smak till många rätter. Det bör dock köpas i hög kvalitet, eftersom du förmodligen kommer att behöva konsultera en läkare om du konsumerar för mycket. Här är några fler viktiga kryddor för att komma igång.

Svartpeppar

Ett grundläggande kryddningselement, svartpeppar är den mest populära. Den odlas på olika vinstockar och har den mest intensiva smaken. Den skördas innan bären är helt mogna och torkas sedan. Denna process resulterar i ett mörkare pepparkorn. Svartpeppar är en mångsidig krydda som förhöjer smaken i många livsmedel. När den används rikligt kan den vara ett perfekt komplement till en mängd olika kött, särskilt de som innehåller mycket fett. Svartpeppar ger också en fantastisk skorpa när den kryddas.

Bonus:

Salt i betydelsen salt i födan är huvudsakligen en av olika jonbundna kemiska föreningar. Vanligt koksalt, eller natriumklorid har den kemiska formeln NaCl.

Smaken salt är en av grundsmakerna, vilket gör salt till en av de äldsta och mest allmänt förekommande kryddorna. Saltning är även en viktig konserveringsmetod. Olika koksaltlösningar, så kallad isoton koksaltlösning (fysiologisk saltlösning), förekommer också som spolvätskor och som injektions- och infusionsvätska.

Salt för mänsklig konsumtion produceras på olika sätt. Raffinerat bordssalt, grovsalt, oraffinerat havssalt och joderat salt är exempel på detta. Det är ett kristalliserat, vitt, ljusrosa eller ljusgrått, fast ämne. Konsumtionssalt fås från havsvatten eller stenavlagringar. Ätbara bergsalter som bryts i saltgruvor kan vara ljust gråa till färgen på grund av mineralinnehållet. Vissa salt-varumärken för mat innehåller klumpförebyggande medel i små mängder.

Salt kan även finnas i öknar som till exempel Death Valley, vilken är en av världens mest kända salt-öknar.

Källa: WIKIPEDIA