Sumak finmalen
Sumak finmalet pulver kallas ofta för den fjärde bordskryddan.
Sumak Finmalen består av de torkade bären från en buske inom sumaksläktet som växer vilt i medelhavsområdet vilken kan malas till en krydda, som bland annat används i matlagning i Mellanöstern. Bären köps ofta pulveriserade och ger en syrlig smak istället för citron, åt till exempel libanesiska rätter såsom fattoush. Vår malda sumak odlas i Turkiet.
Sumak är underbart i marinader och rubs, vi uppmuntrar dig faktiskt att göra detta till den fjärde kryddan på ditt bord. Ha ett saltkar för att lägga till saltighet, en pepparkvarn för att lägga till skarphet, en liten behållare chili flingor för att tillsätta värme och en skål med sumak för att lägga till surhet. Dina gäster kommer att bli fascinerade av ditt internationella kryddbord och kommer att glädja sig över att kunna krydda maten på fascinerande nya sätt.
Sumak Finmalen använder du till
Bordskrydda, Salladsdressingar, Torra rubs, Marinader, Aptitretare, Glass. Puddingar, fisk, kyckling, sallad
Smak och arom: bitter eller stram, söt
Produktstil: pulver
Förvaring: Förvaras på en sval, torr plats.
Hållbarhet: 2 år
Ursprungsland: Turkiet













Robert Eriksson (verifierad ägare) –
Leif Hedman (verifierad ägare) –
Anonym (verifierad ägare) –
Anonym (verifierad ägare) –
Eva (verifierad ägare) –
Kristina F. (verifierad ägare) –
Har inte testat den än. Jag ska ge bort den till goda vänner på La Palma. Där finns den inte att köpa.
Anna Ulfvarson (verifierad ägare) –
Annemarie Tidal (verifierad ägare) –
Inte använt än
Hanna H. (verifierad ägare) –
Eva Jonsson (verifierad ägare) –
Också en ny favorit
Barbro S. (verifierad ägare) –
Har inte testat än. Ni är för snabba.
Camilla W. (verifierad ägare) –
Camilla Åberg-Wickman (verifierad ägare) –
Bästa!
Camilla W. (verifierad ägare) –
Bästa!
Kirsi (verifierad ägare) –
Gun (verifierad ägare) –
God smak söt o aromatisk
Kirsi (verifierad ägare) –
Mona W. (verifierad ägare) –