Snart är det dags att börja Grilla!

grillsäsongen närmar sig

Sommaren närmar sig med stormsteg och det betyder en sak: Grillsäsongen närmar sig!

Lukten av grillat kött räcker för att få vem som helst att dregla, men vad gör man när vädret inte är så varmt? Tack och lov behöver du inte vänta till semestern för att starta din grillsäsong,  du kan få en perfekt tillagad varmkorv i din grill året om, Men det är så mycket skönare att grilla på sommaren när man slipper stå med täckjacka, vantar och mössa vid grillen (visst det har sin charma det med när man gör oxfilen till nyårsfesten).  Det känns även som att det passar bättre att stå vid grillen med en kall öl, ett glas vin eller en läsk på sommaren.

Grillsäsongen börjar vanligtvis i maj och slutar i september, men en stenhård grill-fanatiker kanske tycker att säsongen varar året runt, med härliga minnen från förra vintergrillningen. Oavsett vad din favoritgrillningsmetod är, var förberedd med en full arsenal av verktyg för att förbereda dig för den kommande grillsäsongen. Grillsäsongen 2023 kommer att bli varm, vilket är den föredragna halvan av året.

Månaderna maj och juni är de bästa månaderna för grillning. Då är våren på gång och vädret börjar bli varmt. Detta är den perfekta tiden att rengöra din grill efter att den har förvarats under de kalla vintermånaderna. Det är också den perfekta ursäkten för att bryta ut din grill. Här är några enkla tips för att göra din grill redo för sommaren! När du har gjort detta är du redo att börja laga mat!

Innan du börjar grilla, se till att kontrollera din säkerhetsutrustning. Grillar orsakar tusentals bränder varje år. De kan också orsaka skador och brännskador. Använd skyddshandskar och undvik att bära löst sittande kläder. Det sista du vill är att bränna dig! Säkerhet är viktigt och det är värt att investera i kvalitetsutrustning. En grill bör placeras i ett område borta från brandfarliga material, samt 3m från andra byggnader. Ha gärna en spann eller en vattenkanna i närheten om olyckan skulle vara framme. tänk även på att hålla barn och husdjur borta från grillen. Om du vill att din grillning ska bli en framgång, följ dessa tips ovan, och använd dem som en guide. Det finns många sätt att hålla sig säker när du grillar, så vänta inte för länge. Sommaren närmar sig med stormsteg och det är dags att börja grilla. Om du vill att din grill ska hålla så länge som möjligt, överväg att skaffa en av de hetaste nya prylarna som finns.

Bortsett från kött är korv en annan populär sak att laga på grillen. Medan många föredrar att koka, mikrovågslaga eller steka korv, är grillning ett bättre alternativ för de flesta. Fläskkotletter, biffar, karré eller oxfile som är den bästa köttbiten, når sin topp på våren från maj till september. De som däremot är ett fan av pulled pork, tjälknöl eller annat helt kött kanske vill prova på äkta amerikansk BBQ, vilket är långsam tillagning på inderekt värme på grillen, ofta i en egen kammare, med mycket omsorg, sås och rub´s och med lite rök tillsatt..

Om du har funderat på att byta grillbränsle är det nu den perfekta tiden att byta. Prova äkta träkol. Det har färre kemikalier och är ett mer naturligt alternativ än briketter. På tal om briketter, så är det ett bra alternativt sätt att grilla utomhus utan stökigt och rökigt kol, dessutom ger det högre värme längre tid, perfekt om du skall grilla länge… Glöm inte den hemgjorda barbecuesåsen. Oavsett om det är kryddigt eller sött, kommer din familj och dina vänner att tacka dig för det!

Att grilla mat på en grill är en gammal tradition i de flesta kulturer. Kött, grönsaker och till och med desserter tillagas vanligtvis på dessa grillar. Alla har sin egen grillstil, men det är viktigt att experimentera och prova nya saker för att göra din grillupplevelse så spännande och trevlig som möjligt. En grill kan vara allt från en timme till mer än åtta timmar. Ett rekord för den längsta grilltiden uppnåddes i USA 2015 maratongrillningen ägde rum i New York i augusti förra året, då det grillades korvar, kycklingar och bakpotatis oavbrutet i 34 timmar och 35 minuter.

Om du är en seriös grillentusiast är en digital kötttermometer en utmärkt investering inför grillsäsongen. En bra termometer låter dig snabbt veta om ditt kött är tillagat till önskad innertemperatur. Att ha en termometer kommer att spara tid och pengar eftersom du inte slösar tid på att grilla dåligt eller överstekt kött! När du använder en kötttermometer, se till att föra in sonden i den tjockaste delen av köttet och undvik att röra något ben. Om du är osäker på vilken inre temperatur som krävs för grillning, kolla i kokboken för lägsta temperaturer.

välkommen in till oss på kryddhyllan til vår BBQ avdelning där vi laddat hyllorna med olika bbq saucer och rub´s

Tills vi hörs igen

Mr Curry

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *