Panko är japanska ströbröd gjorda av ångade, skorpfria bröd som bearbetas till flingor och sedan torkas, vilket resulterar i stora, flagnande ströbröd som inte packas ihop när man övertäcker mat så att maten förblir krispigare längre.
44.90 kr(påse 200 gram)
Endast 2 kvar i lager,
15% rabatt på hela köpet vid köp av minst 5 valfria kryddor!
Panko är ett jäst vetebröd som är torkat och strimlat till tunna luftiga brödflingor. Finessen med Panko är att flingorna släpper ifrån sig fettet efter stekning eller fritering och därför behåller paneringen sin krispiga och frasiga textur. Detta gör att Panko är perfekt vid panering av kött, fisk, skaldjur, grönsaker och ost.
Ingredienser i Panko ströbröd 200 g
VETEMJÖL, socker, jäst, salt, bakpulver (majsstärkelse,
ammoniumsulftat, salt, kalciumsulfat, vitamin C)
Näringsvärde per 100 g
Energi (kJ) 1520 kJ
Energi (kcal) 363 kcal
Fett 1.63 g, Varav mättat fett 0.47 g
Kolhydrat 76.8 g, Varav socker 4.55 g
Protein 10.8 g
Salt 0.8 g
Användning
Panering:
Doppa valfri råvara först i vetemjöl, sedan i vispat ägg och sist i panko så att alla ytor täcks. Fritera
(180°C), eller stek i olja tills råvaran är genomstekt och fått en gyllenbrun färg med krispiga kanter.
Smaksättning:
Häll panko i en skål och smaksätt brödflingorna med din favoritkrydda eller med torkade
örter, chili, lagrad ost eller kokosflingor.
Textur:
Strö panko på exempelvis en lasagne eller en potatisgratäng för att få ett krispigt täcke.
RECEPT PÅ CHICKEN NUGGETS med PANKO
Ingredienser
1 stort ägg
85 ml kärnmjölk
450 g benfritt kycklingbröst utan skinn, skuret i lagom stora bitar
150 g panko brödsmulor
1/4 tsk paprika
1 tsk vitlökspulver
1 tsk italiensk krydda
Salt och peppar
125 ml raps- eller vegetabilisk olja
Ranch, honungssenap eller barbecuesås för doppning, valfritt
Morots-, gurka- och/eller selleristänger, valfritt
Gör så här
1) Vispa ägget och kärnmjölken i en medelstor skål. Blötlägg kycklingbitarna i äggblandningen medan du samlar ihop resterande ingredienser. Under tiden, i en annan ytlig skål kombinera panko med paprika, vitlökspulver, italiensk krydda och salt och peppar, efter smak. Ställ ett galler på en plåt klädd med hushållspapper.
2) Hetta upp olja i en stor panna eller stekpanna på medelvärme. Lyft upp kycklingen från kärnmjölken, låt överflödig vätska rinna tillbaka i skålen, doppa sedan i panko och vänd så att den täcks på alla sidor.
3) Lägg försiktigt kycklingen i olja och koka tills de är gyllene och krispiga och genomstekta, ca 5 minuter per sida. Överför kycklingen till gallret för att svalna. Lägg i förseglad behållare. Packa i en matlåda med sina favoritgrönsaker och ranch, honungssenap eller barbecuesås för doppning.
"-Jag önskar att jag hade hört talas om Kryddhyllan tidigare. Deras kryddor är så mycket fräschare än de i min lokala butik. Jag blev förvånad över skillnaden i smak"
Janne (verifierad ägare) –
Janne F. (verifierad ägare) –