Chakalaka Kryddblandning
Chakalaka Kryddblandning – Afrikansk hetta i varje tugga!
Tänd grillen och väck smaklökarna med vår äkta Chakalaka Kryddblandning! Denna heta krydda från Afrika ger en kryddig kick till biffar, grönsaker, fisk och dipp. Grillning, smaksättning – Chakalaka gör allt!
Upplev den autentiska smaken av Afrika med vår kryddiga Chakalaka Kryddblandning. Förvandla dina rätter till kulinariska äventyr!
Kryddig äkta Chakalaka kryddblandning: för grillning, dippsås och smaksättning av biffar, grönsaker eller fisk.
Från grillmästaren till hemmakocken – vår Chakalaka Kryddblandning ger en het twist till allt!
Ingredienser: Kryddor (lök, paprika, chili, tomater, koriander, gurkmeja, rökt paprika (paprika, rök), morötter, ingefära, bockhornsklöverfrön, persilja, purjolök, spiskummin, peppar, palsternacka, SELLERI, kanel, kryddpeppar, kardemumma, nejlikor.
Allergiinformation: Innehåller Selleri.
Förpackningsstorlek: 50 gram
Beställ din Chakalaka Kryddblandningfrån oss på kryddhyllan idag!
Recepttips:
Chakalaka är egentligen en sydafrikansk gryta. Men med denna underbara kryddblandning kan du trolla fram många läckerheter, t.ex. Till exempel den berömda Chakalaka-dippen, grillsåser och mycket mer…
CHAKALAKA Dip
Blanda 150 g ketchup, creme fraiche, färskost (eller en kombination av dessa) med 2-3 matskedar Chakalaka och låt dra en kort stund.
CHAKALAKA sås
1 lök, tärnad
200 g tomatpurerade (färska eller konserverade)
2-4 matskedar Chakalaka
Fräs löken i olja, tillsätt tomater och kryddor och låt puttra i ca 5 minuter. Tillsätt eventuellt lite grädde och låt svalna. Smakar underbart som en behagligt kryddig barbecuesås till kött, grillad ost eller grönsaker.
CHAKALAKA Smör
Blanda 200 g smör med 2-4 msk Chakalaka och njut som pålägg på bröd eller som grillbiffsmör.
Original CHAKALAKA:
2 lökar, fint tärnade
200 g ärter, konserverade eller frysta
3 paprikor (röd, gul, grön)
500 g vitkål, strimlad
400 g rivna morötter
1 vitlöksklyfta, fint tärnad
125 ml olja
4-6 matskedar Chakalaka
Fräs lök och vitlök i ca 60 ml olja tills de är mjuka. Rensa paprikan och skär i strimlor. Lägg till löken. Stek under omrörning i ca 2-3 minuter. Tillsätt resten av oljan och grönsakerna. Koka under konstant omrörning tills den är al dente. Låt ärtorna rinna av en kort stund, vänd ihop och krydda med Chakalaka tills de blir kryddiga.
Tips: Du kan också använda Chakalaka för att krydda kött, räkor, fetaost eller grönsaker direkt.















Vivianne Löfgren (verifierad ägare) –
Amalia Aho (verifierad ägare) –
Jättegott blandning
Anonym (verifierad ägare) –
Har inte provat ännu.
Stina L. (verifierad ägare) –
Per Olof Andersson (verifierad ägare) –
Kemmel Nordin (verifierad ägare) –
Har inte hunnit prova den än
Toni S. (verifierad ägare) –
Carola Tamm (verifierad ägare) –