Fri frakt på alla order över 299kr!
Malda kryddor
Våra malda kryddor är gjorda för att användas med noggrann mätning och för att utveckla mäktiga blandningar och är nymalda för att säkerställa deras skarpa doft och nyanserade smak.
MALDA KRYDDOR
Majoriteten av hela kryddor finns att köpa i ett malt format som ger stor användarvänlighet och valuta för pengarna. I motsats till vad många tror, om du väljer malda kryddor eller kryddpulver av hög kvalitet från en respekterad leverantör blir de lika aromatiska och smakrika som om du köpte dem som hela kryddor. Dessutom, när du köper våra kryddor är du garanterad att de inte kommer att förfalskas med andra ingredienser, utan kommer att vara den rena kryddan.
Våra leverantörer använder professionell kvarnutrustning och vi kan därför erbjuda dig ett omfattande urval av rena kryddor att köpa online. Vi får kryddor malda till varierande texturer från grovmalen krydda till ett fint kryddpulver. Hemma är en traditionell mortel och mortelstöt eller en elektrisk kaffekvarn de föredragna metoderna. Om du använder en kaffekvarn bör den användas enbart för att mala kryddor för att förhindra att de kraftfulla smakerna påverkar kaffets smak.
Vissa kryddor används bara i sitt malda format, till exempel Paprika, Asafoetida och Amchoor. Men många andra som gurkmeja, muskotnöt, kryddnejlika, kardemumma och bockhornsklöver finns att köpa som hela kryddor eller malda kryddor. Andra kryddor mals mycket fint och kallas ofta kryddpulver, ett exempel är Laos -pulver, som är mald Galangalrot.
Indiska kryddor är traditionellt torrrostade före malning, en process som tilllåter att kryddan släpper ut sina flyktiga oljor och förbättrar smak och arom. Kummin och koriander är exempel på dessa, så förutom att leverera hela frön levererar vi dem också rostade och malda, redo att enkelt läggas till i dina indiska recept.
Även om vissa kök brukar använda hela örter och kryddor i sin matlagning, gynnar andra användningen av malda kryddor, särskilt de mer känsliga rätterna i Kina och Japan. Till exempel kryddpulver av Stjärnanis och Cassia kanel används ofta i det kinesiska köket. Följaktligen är de tillgängliga som antingen hela eller malda kryddor som gör att de subtilt kan smakasätta stekta rätter, nudlar och dim sum.
Kryddor från Amerika används också i båda formerna, såsom Allspice Berries och Annatto Seeds. Ett klassiskt amerikansk kryddpulver är File -pulver, de torkade bladen på Sassafras -trädet. Inte allmänt tillgänglig i Sverige, det är den viktiga ingrediensen i Gumbos eftersom det både förtjockar och kryddar Cajun grytor.
När du använder malda kryddor från erfarna pionjärer kommer kryddornas färg, smak och doft att förbli fräsch under en avsevärd tid. Detta beror på att de alla är förpackade i våra unika återförslutningsbara foliepåsar, som om de används korrekt utesluter ljus och luft, vilket avsevärt förlänger livslängden på innehållet, vilket ger bra resultat i din matlagning gång på gång..
Ett populärt sätt att använda hela kryddor bland indiska husmanskockar, och också den mest väldoftande. Rosta hela kryddor utan olja eller vätska på en platt het gryta eller gjutjärnspanna, för att få fram intensiteten hos kryddoljor; mal dem sedan i en kaffekvarn reserverad för kryddor eller använd en mortel/stöt för mindre mängder.
Örter, frukter, växter eller en exotisk kryddblandning från vårt sortiment av pulver tar världen hem till ditt kök. Så lätt att använda, en nypa kommer att lägga till en touch av magi till dina favoriträtter...